Otkivamo vam koje greške pravite zbog kojih dom izgleda prljaviji nego što jeste…

Kada perete posude i tiganje, a da ne pričamo o daskama za sečenje, bakterije sa posuđa pravo dospevaju u sudoperu. Kada završite pranje posuđa, morate se posvetiti čišćenju sudopere kako se bakterije ne bi tu zadržale.

Kada dođete kući, veoma je bitno da se odmah preobujete u vaše papuče ili patofne. Hodanje po stanu u cipelama u kojima ste hodali po gradu, isprljaće vaš dom za sekund, ali i uneti mnogo bakterija koje ste “pokupili” usput.

Ako želite da vam dom blista, izbacujte đubre svakog jutra ili večeri (u zavisnosti od komunalnog režima u vašem kraju) – ako je trećina kante puna, to nije razlog da otpaci ostanu u kući duže nego što moraju.

Pre nego što ubacite sudove i zatvorite mašinu, proverite da li ste pregradu za deterdžent zatvorili. Pitate se zbog čega je to bitno? Ukoliko ostavite da pregrada za deterdžent bude otvorena, kao rezulatat dobićete mokre, ali ne i čiste sudove, jer će sva tečnost iscureti na dno i neće stići do posuđa.

Kupatilo i mokri predmeti u njemu su idealno stanište za milione bakterija bez obzira da li su suvi i meki. Sunđere za kupanje menjajte na svake tri do četiri nedelje.

Ukoliko kupite majicu ili džemper od materijala koji se isključivo pere na ruke, potrudite se da nabavite i odgovarajući deterdžent ili sapun za takvo pranje. Deterdžent za pranju u mašini je jak i može uništiti materijale kao što su svila ili vuna.

Sirće jeste prirodan i odličan način da očistite određene površine, ali nikako sve! Kada su u pitanju drvene površine ili pločice od kamena ili granita, zaboravite na korišćenje sirćeta. Korišćenjem ovog prirodnog sredstva z ačišćenje vrlo brzo ćete uništiti fini površinski sloj i dobićete mat površine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here