Srpski košarkaš Nikola Jokić, zajedno sa saigračem Džamalom Marejem, mogao bi da dobije veliku kaznu od strane NBA lige zbog toga što su kritikovali suđenje posle meča Denvera i Nju Orlenasa.

Pelikani su taj meč dobili, iako je Jokić zabeležio tripl-dabl, a košarkašima Denvera se zamera to što su javno pričali o sudijskom kriterijumu vezanom za slobodna bacanja.

Naime, odnos u korist Pelikana bio je 30:10, a izveli su čak devet u poslednja dva minuta – u trenutku kada je Denver poveo sa 102:101.

– Hoćete da mi kažete da Džoker igra meč koji traje 48 minuta i nijednom ne ode na liniju za slobodna bacanja? To je smešno! Samo da kažem još nešto… Odnos u penalima je 30-10. U poslednja četiri minuta su samo penale šutirali, to nije normalno. Mi možemo da igramo odbranu koliko god dobro možemo, ali ne možemo da branimo slobodna bacanja – rekao je Marej Harisonu Vindu, novinaru “DNVR Sports-a”.

Jokić je bio nešto umereniji u intervjuu koji je dao posle meča, ali američki mediji ipak ističu da je blizu kazne.

– Pa oni su imali 30 slobodnih bacanja? Zato smo izgubili meč – rekao je Srbin koji je meč završio sa 29 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here