Zbog razvoda rizikuje zatvor

0

Nataša sa ćerkicom Reom: Vreme je da se stvari raščiste
 

Svojevremeno je sud u Zagrebu starateljstvo nad detetom dodelio Nataši. Međutim, u Srbiji je sud u Mionici doneo odluku da Nataša ćerku vrati ocu Robertu, što je ona odbila i po cenu da ide u zatvor. Sud u Zagrebu je za danas zakazao brakorazvodnu parnicu na kojoj bi trebalo, bar se tako nada Nataša, da bude doneta konačna odluka o starateljstvu nad detetom. Njen odlazak u Zagreb je veoma rizičan zbog mogućnosti da bude uahpšena već pri ulasku u Hrvatsku.

– Bojim se da se to može desiti jer je moj bivši suprug Robert spreman na sve. Ali, odlučila sam da rizikujem, idem u Zagreb jer je krajnje vreme da se ovo reši. Sa mnom će biti moj advokat Vladimir Marinkov, moja kuma Zorana Bekrić u svojstvu svedoka na suđenju, a verovatno i pevačica Maja Nikolić koja želi da mi pruži podršku – priča za "Vesti" Nataša koja živi u Ljigu. Ona kaže da su moguća dva scenarija.

– Prvi je da me uhapse već na granici zbog raznih prijava koje je protiv mene podneo moj bivši suprug. U tom slučaju neću stići na suđenje u Zagrebu koje je zakazano za 10.30. Drugi scenario je da će me uhapse prilikom povratka iz Zagreba – objašnjava Nataša Matijević koja se nada da će se iz Hrvatske ipak vratiti sa svojim devojačkim prezimenom Đorđević i odlukom suda da se kao i do sada ona stara o ćerki Rei.

O odlasku u Zagreb Nataša Matijević je obavestila Ministarstvo inostranih poslova Srbije i ambasadu u Zagrebu čiji će predstavnik prisustvovati suđenju, ukoliko sud to dozvoli.

 

Robert protestuje pred srpskom ambasadom

Zbog neizvršavanja sudske odluke Osnovnog suda u Mionici koju je potpisao sudija Aleksandar Đurić, pred ambasadom Srbije u Zagrebu već nekliko dana protestuje Robert Matijević. On smatra da je Republika Srbija u obavezi da u Hrvatsku vrati njegovu ćerku Reu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here