Fudbaler Partizana Saša Zdjelar ocenio je da su crno-beli iz upravo završene sezone, u kojoj nisu osvojili nijedan trofej, izvukli maksimum koji su mogli.

– Sezona bez trofeja nije nešto što može da zadovolji Partizan kao veliki klub i zbog toga, naravno, da niko ne može da nude zadovoljan. Ipak, mislim da smo u datim okolnostima izvukli maksimum koji smo mogli. Napravili smo veliku seriju pobeda, ali nismo smanjili zaostatak za Crvenom zvezdom, koja je, valjda, jedini klub na planeti bez poraza ove sezone. Ali, ne želim da pričam o njima. Mi uvek gledamo samo nas i trudimo se da budemo što bolji – rekao je Zdjelar za klupski sajt.

Istakao je da ostaje žal što nije osvojen Kup Srbije, u kom su posle penala poraženi od Crvene zvezde.

– Imali smo mogućnost da osvojimo kup, bili jako blizu, ali na kraju nismo uspeli. Međutim, ne treba zaboraviti da smo igrali bez Sume i Asana, a sa njima u ekipi to je već druga priča – rekao je Zdjelar.

Računajući svih 38 odigranih mečeva minule sezone na sva tri fronta, Zdjelar je u crno-belom dresu proveo na terenu ukupno 3.094 minuta.

Gledano kroz brojku nastupa, ispred njega su, sa po dva meča više, Bibras Natho, Aleksandar Šćekić i Takuma Asano, ali po vremenu provedenom na terenu, on je nenadmašan.

– Imao sam tokom sezone problema sa zdravljem, odnosno bio sam inficiran virusom kovid-19 i mesec dana sam bio van terena. Da toga nije bilo možda čak i oborio lični rekord iz prošle godine, kad sam nastupao 44 puta – rekao je Zdjelar.

Još jednom j enaglasio koliko njemu i njegovim saigračima nedostaju navijači na tribinama i njihova podrška u važnim mečevima.

– Da li bi sezona bila drugačija da je navijača bilo na tribinama, to niko ne može da zna, ali je činjenica da nam svima nedostaju. Iskren da budem, malo sam i zaboravio kako izgleda igrati pred publikom. A fudbal se zapravo i igra zbog njih. A setite se samo onih mečeva protiv Mančester junajteda u Ligi Evrope kad su tribine bile pune i kad smo zbog toga svi igrali još bolje. Nadam se i verujem da će sledeće sezone situacija biti drugačija i da će se publika vratiti na stadione – zaključio je Zdjelar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here