Z. Mirković

Poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) u skupštini Beča Nemanja Damnjanović poručio je Zelenima, zbog uvreda na račun predsednika 11. bečke opštine Simering Paula Štadlera zbog sklapanja saradnje sa beogradskom opštinom Voždovac, da će glasači srpskog porekla znati da ih kazne na dan izbora u glavnom gradu Austrije.

– Hvala Zelenima na njihovim uvredljivim, diskriminišućim i ksenofobnim porukama na Fejsbuku – rekao je poslanik srpskog porekla na sednici bečkog parlamenta.

On je podsetio da je pre desetak dana Štadler boravio u Beogradu kao gost gradonačelnika Zorana Radojičića i predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića kako bi razvio saradnju dve opštine.

– Zeleni su, reagujući na tu posetu, pokazali svoje pravo lice objavama na Fejsbuku. Oni nisu samo uvredili najbrojniju migrantsku grupu, već su svojim porukama napali sve građane srpskog porekla u Austriji, njih oko 350.000 – poručio je Damnjanović.

On je istakao da iduće godine predstoje izbori i da je uveren da će Zeleni iz Simeringa i njihove bečke kolege dobiti odgovor kakav zaslužuju od oko 75.000 Bečlija srpskog porekla na glasanju.

Zeleni Simeringa kritikovali su Štadlera zbog njegovih veza sa Beogradom koristeći uvredljive izraze, jer su saradnju sa beogradskom opštinom uporedili sa mafijaškim kontaktima.