EPA/Sergey Dolzhenko
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski optužio je EU da namerno zadržava osam milijardi evra obećanih Kijevu usled sukoba sa Rusijom.

– Svakog dana i na različite načine, podsećam pojedine lidere EU da ukrajinski zatvorenici, naša raseljena lica, nastavnici i drugi, koji zavise od državnog budžeta, ne bi trebalo da budu taoci njihove neodlučnosti i birokratije – izjavio je Zelenski u video-snimku koji je objavio na “Telegramu”.

Prema njegovim rečima, EU je suspendovala izdvajanje osam milijardi evra, a “ovo veštačko odlaganje makrofinansijske pomoći Ukrajini je ili zločin ili greška”.

Zelenski nije imenovao zemlje koje smatra odgovornim za zadržavanje novca, ali je izrazio nadu da je to samo greška i da će biti ispravljena.

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Igor Žovkva izjavio je ranije ove nedelje da je Ukrajina do sada dobila milijardu evra od Brisela, dok pojedine članice EU, uključujući Nemačku, blokiraju transfer osam milijardi evra.

4 COMMENTS

  1. Dali moze neko da kaze ukraincima da ginu za tuđu zemlju.Ukraina je po nalogu MMF 2019 prodala preko 40%naj plodnije zemlje a ostatak ce da daju za oruzije sto im ameri sad “poklanjaju”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here