EPA-EFE
Krimski most

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da, koliko on zna, Kijev nije naredio da se izvrši teroristički napad na Krimski most.

– Koliko ja znam, definitivno nismo naredili ništa slično – rekao je Zelenski za kanadsku televiziju CTV.

Eksplozivna naprava aktivirana je na kamionu koji se nalazio na Krimskom mostu 8. oktobra, usled čega su se zapalili rezervoari za gorivo za teretni voz.

Od eksplozije je poginulo četvoro ljudi, a srušile su se dve deonice dela mosta predviđene za automobile. Šef Ruske istražne komisije Aleksandar Bastrjikin izjavio je da se radi o terorističkom napadu iza kojeg stoje ukrajinske obavještajne službe.

Glavni savetnik kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak napisao je na Tviteru istog dana – “Krim, most, početak”, što su mnogi shvatili kao priznavanje odgovornosti Kijeva za napad.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je 11. oktobra da se Kijev prvobitno hvalio umešanošću u eksploziju na Krimskom mostu, da bi kasnije, pod pritiskom Vašingtona, počeo kukavički da to negira.

4 COMMENTS

  1. Pa Kijev i tako samo sprovodi nalog Nato da ubija ruse, a Nato ni ne krije ulogu. A to traje od 2014. I sada lagano kulminira..jasno da ce Nato do zadnjeg ukra paliti vatru jer za mali deo vojnog budzeta Ukrajina gine protiv Rusije.

  2. Lepo se vidi u prvom delu njegove izjave , ko je naredio napad!
    Ako neko nije naredio ili nezna ništa o nečemu onda ne daje ovakve izjave. Na koje ne padaju ni deca od 15godina !
    Kakav je to pacer !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here