EPA-EFE/George Ivanchenko
Ukrajinski vojnici u Bahmutu

Ukrajinske snage ne nameravaju da brane Bahmut (Artjomovsk) po svaku cenu i do poslednjeg vojnika, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

– Ovo nije naročito veliki grad. Zapravo, kao i mnogi drugi… u Donbasu. Važno nam je da ga branimo, ali ne po svaku cenu i da svi poginu. Borićemo se dokle god je razumno. Rusi zatim žele dalje do Kramatorska i Slavjanska, do granica Donbasa i do Dnjepra, ako uspeju. Mi pružamo otpor, a u međuvremenu pripremamo sledeću kontraofanzivu – rekao je Zelenski u intervjuu za italijanske medije.

“Makron gubi vreme”

Komentarišući izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne želi da vidi Rusiju “razorenu”, Zelenski je rekao da francuski lider “gubi vreme”.

– Biće to beskorisni dijalog, Makron zapravo gubi vreme. Došao sam do zaključka da nemamo moć da promenimo poziciju Rusije. Ako su odlučili da se izoluju u snu o obnavljanju stare sovjetske imperije, mi tu ništa ne možemo da uradimo, to je njihova stvar da li će sarađivati ili ne sa zajednicom naroda na osnovu međusobnog poštovanja – rekao je Zelenski, prenosi “Korijere dela sera”.

Makron je ranije u intervjuu za francuske medije izjavio da Pariz nikada nije želeo da Rusija bude uništena i da nikada neće podržati takav stav, za razliku od niza istočnoevropskih država.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here