EPA/Fernando Villar
Boris Džonson

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ponudio je britanskom premijeru u ostavci Borisu Džonsonu da preuzme mesto gradonačelnika Odese, prenosi “Ukrajinska pravda”.

Kako se navodi, Zelenski je, navodno, tokom telefonskog razgovora predložio Džonsonu da bude prva osoba Odese, nakon što je bivši britanski premijer objavio da podnosi ostavku.

List tvrdi da je Džonson sa “zahvalnošću prihvatio ovu ponudu”.

Za sada nema zvanične potvrde ove informacije, ali nije bilo ni demantija.

Zelenski nije krio razočarenje padom Džonsonove vlade u Britaniji, jer je zvanični London najgorljiviji zagovornik rata protiv Rusije i naoružavanja Ukrajine.

– Ne sumnjamo da će se podrška Velike Britanije nastaviti. Zauvek ćemo ostati prijatelji i jaki saveznici – rekao je Zelenski i poručio da je vest o Džonsonovom odlasku “ražalostila sve Ukrajince”.

Boris Džonson, koji je zamijenio Terezu Mej na mestu premijera 2019. godine, objavio je da se povlači sa mesta premijera i lidera Konzervativne partije Velike Britanije.

4 COMMENTS

  1. Значи Зеленски поклаља Британији Одесу у којој у већини живе људи који говоре руски језик уместо да је дао аутономију и сачувао државу Украјну. О чему се бре овде ради? Да ли је то Зеленски уствари Енглез??? Са друге стране, ако су Јевреји хтели Донбас и Одесу зашто је, као Јеврејин, дозволио да се ту гомилају фашистички батаљони??? Стварно не разумем! Очигледно да је Русија свима помрсила конце!

  2. Ovaj glumac je stvarno mentalno u problemima
    Odesa da ima zapadnog gradonačelnika
    🙏🏻☦️🙏🏻Bože Pomozi
    Kuda ide ovaj svjet

    • To radi sto rusija hoce da vrati odesu jer je ruski grad i ako navali rusija i johnson pogine misli selensky da ce nato zbog ubistva johnson da zarati sa rusiju

      Sakasvili bio presednik gruzije pa postao gradonacelnik u kievu ukrainu moze stranci da budu sve posto ukraina nije drzava i putin kaze ukraine je FAILED STATE ZATO JE RUSIJA I TAKO TRETIRA KAO NATO BIVSU JUGOSLAVIJU KAD MOZE ZAPAD MOZE I RUSIJA DA SE OSVETI U IME SRBE I SRBIJE

  3. pa toje supes.prvo je bio savkazi sada jonson i na kraju zelenski.savkazi znamo gdeje danas.sutra jonson a prekosutra zelenski.bog nije macka bog vidi sve i drzi sve pod kontrolom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here