EPA/Sergey Dolzhenko
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se pojedine članice NATO toliko boje Rusije da ne žele da Ukrajina postane članica Alijanse, zapitavši se da li uopšte ima smisla da Kijev učestvuje u julskom samitu NATO u Viljnusu ukoliko Ukrajina ne dobije bilo kakav signal o sopstvenom statusu.

Upitan da li on lično misli da li će Ukrajina uopšte dobiti neki signal takvog tipa, Zelenski je priznao da zaista ne zna o tome ništa.
– Smatram da se pojedine zemlje NATO tolio boje Rusije da nas ne žele u Alijansi. Ako nam ne daju neki znak, neki signal, smatram da nema smisla da učestvujemo na predstojećem samitu – istakao je Zelenski u intervjuu za „Volstrit džurnal“.
Podsetimo, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, posle neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a u Oslu, izjavio je da NATO trenutno aktivno razmatra bezbednost Ukrajine u postkonfliktnom periodu kako bi se garantovalo da se sukob neće nastaviti.
On je objasnio da je potrebno da se Ukrajini obezbedi dugoročna vojna podrška, višegodišnji programi i razmotre okviri za pružanje garancija kako Rusija, kako je rekao, ne bi mogla ponovo da napadne Ukrajinu.

4 COMMENTS

 1. Никад неће Украјина ући у НАТО

  Generalni sekretar Ujedinjenih nacija je naveo da Ukrajina nije podnela zahtev za registraciju granice od 1991. godine, pa država Ukrajina ne postoji ….
  A mi za to ne znamo!!!
  07.04.2014. Generalni sekretar UN Ban Ki Mun dao je zapanjujuc‌u izjavu, čija je distribucija zabranjena u ukrajinskim medijima i na internetu. O sukobu dve zemlje razgovarano je na sednici Saveta bezbednosti UN. Iz ovoga je izvučen sledec‌i zaključak:
  Ukrajina nije registrovala svoje granice od 25. decembra 1991. godine. UN nisu registrovale granice Ukrajine kao suverene države.
  Dakle, može se pretpostaviti da Rusija ne krši svoja prava u odnosu na Ukrajinu.

  🇷🇺☦️🇷🇺

 2. Pa, da je bilo sreće, da si se ti plašio Rusije, ispoštovao bi Minske sporazume i u miru živeo sa Rusijom !!! Ovako su te NATO manipulanti iskoristili kao komarca koji treba da učini neprijatnost Rusiji, a za koga unapred zna da će biti spljeskan posle uboda !!! Mnogo mi je žao Ukrajnskog naroda !!! Teskoba kada shvatite da su vas žrtvovali tek dolazi. Imaćete podršku Srba – mi smo kroz to prošli samo sa zamenjenim ulogama velikih sila !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here