Tanjug/AP
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je danas izjavio da insistira na novoj i bržoj primerni sankcija EU protiv Rusije, na zajedničkom brifingu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Kijevu.

– Razgovarali smo o novim sankcijama protiv Rusije, posebno o desetom paketu sankcija. Ovo je zajednički evropski zadatak – smanjiti sposobnost Rusije da zaobiđe sankcije, i što se taj zadatak brže i bolje izvršava, to ćemo biti bliže porazu Rusije – izjavio je Zelenski.

Ocenio je da je tempo uvođenja sankcija Rusiji usporen, a da Rusija povećava brzinu kojom se prilagođava sankcijama, i ukazao na potrebu da se to ispravi.

U Kijevu se danas održava sastanak članova EK i predsednice Ursule fon der Lajen sa vladom Ukrajine, a teme za diskusiju su podrška Ukrajini u ratu, koordinacija napora za obnovu Ukrajine, nastavak ključnih reformi i približavanje Ukrajine članstvu EU.

Sutra će u Kijevu biti održan 24. Samit EU-Ukrajina.

1 COMMENT

  1. Neka ide nek napravi sankcije Izrailcima koji non stop tuku Palestine.Naravno neka povede sa sobom i Amere koji to sve provociraju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here