EPA-EFE
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je Izrael da se odredi koga podržava u sukobu Rusije i Ukrajine.

– Odvratni zvuk leta iranskih dronova čuje se na našem nebu svake noći. Nažalost, mi nemamo svoju “Gvozdenu kupolu”. Još uvek nemamo moderan i efikasan sistem protivvazdušne i protivraketne odbrane koji bi mogao da čuva naše nebo. Zato se Rusija i nada da će terorom u vazduhu nadoknaditi gubitke na terenu. Pomažu nam mnoge demokratske zemlje. Ali bismo takođe želeli pomoć Izraela – obratio se Zelenski Izraelu.

– Nije li vreme da vaša država izabere s kim je? Sa demokratskim svetom koji se rame uz rame bori protiv egzistencijalne pretnje svom postojanju? Ili sa onima koji zatvaraju oči pred ruskim terorom čak i kada je cena nastavka terora potpuno uništenje globalne bezbednosti? Verujem da ćete dati poštene odgovore na moja pitanja – rekao je on u video obraćanju na Telegram kanalu.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su Moskva i Teheran dali iscrpno objašnjenje Savetu bezbednosti UN o navodnoj upotrebi “iranskih dronova” u Ukrajini.

– Što se tiče konkretne situacije sa “dronovima iz Irana”, predstavnici Irana i predstavnici Ruske Federacije zvanično su dali iscrpan odgovor, uključujući i Savetu bezbednosti UN – rekao je Lavrov novinarima na marginama Međunarodnog diskusionog kluba “Valdaj”.

3 COMMENTS

  1. Зар су Израелци поново пред избором између Бога и златног телета ???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here