EPA
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski obratio se danas građanima Cetinja, i poručio da su sankcije Rusiji obavezne, te da ih vremenom treba pojačavati, da je Rusija pretnja svima te da ih ne može pobediti. Zelenski se Cetinjanima obratio u znak zahvalnosti za podršku koju građani tog grada pružaju Ukrajini od početka ruske agresije.

Prenos obraćanja Zelenskog upriličen je na Dvorskom trgu, gđe su prisustvovali građani Cetinja. Rat Rusije protiv Ukrajine, kako je rekao, samo je “nagovještaj onoga što može čekati bilo koju državu na našem kontinentu ili u drugim delovima sveta do kojih može doći ovaj agresor”.

Rusija se, kako je rekao, plaši našeg jedinstva.

– Zato se jako trudi da ga razbije. Ali mi samo jačamo naše jedinstvo. I zato nas Rusija ne može osvojiti. Ni Ukrajinu, ni Crnu Goru, ni bilo koju drugu državu slobodnog sveta. Tamo gde se postigne pravo jedinstvo, tamo će biti mira. Tako će mir stići i kod nas – rekao je on.

Zelenski je dodao kako sadašnji lideri Rusije imaju opsesivnu želju da razbiju načelo demokratske promene vlasti u svim zemljama prema kojima imaju agresivne ambicije.

– Dakle, svi bi trebali postići potpunu nezavisnost od Rusije, kako ona ne bi mogla pretvoriti zavisnost od nje u okove: ekonomsku zavisnost, energetsku zavisnost, političku zavisnost – bilo koju – kazao je Zelenski.

Ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleh Gerasimenko rekao je da je Cetinje grad čiji meštani 100 dana neprekidno pružaju podršku Ukrajinu.

– Ti izvanredni ljudi su Cetinjani. U ime Zelenskog i čitavog ukrajinskog naroda se zahvaljujem Cetinjanima i Crnogorcima na podršci – rekao je Gerasimenko.

Slobodarski duh Crne Gore i Cetinja, kako je rekao, “daje dodatnu snagu Ukrajincima i veru da će dobro pobedi zlo, zlo ruskog okupatora”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here