Tanjug/AP
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je prilikom današnje posete lidera EU Kijevu izjavio da će se Ukrajinci boriti “sve dok mogu” za grad Bahmut koji je trenutno na udaru ruskih snaga.

– Niko neće dati Bahmut, on je naša tvrđava. Ako se ubrza isporuka oružja, pre svega oružja dugog dometa, ne samo da nećemo napustiti Bahmut, već ćemo započeti sa proterivanjem okupatora iz Donbasa – izjavio je Zelenski.

Prema rečima Zelenskog, nove sankcije Rusiji treba da spreče Moskvu da obnovi svoju vojnu moć, prenosi Rojters.

Lideri EU i 27 članica Unije okupili su se u Kijevu da demonstriraju podršku Ukrajini uoči prve godišnjice ruske invazije 24. februara.

1 COMMENT

  1. Bal vampira…donatorska konferencija udruzenog fasistickog poduhvata..zamislite sad par stotina tenkova prena par hiljada koliko ce pomoci ukrima da izginu do leta…zapadni lideri su cvece zla amerike kazu dajemo oruzje ali necemo rat kod nas i to jadan ikrakinski narod placa li placa…dokle, do pobede koja ne postoji jer ce na kraju ko Japan da doniju nuklearku i da zavrse u katastrofi a njihovi donatori ce otvotiti sud u Hagu za zlocine…lose nam se svima pise ako usRa uspe da eskalira rat u Evropi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here