EPA-EFE/Mykola Tys
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da korak po korak nastavljaju da oslobađaju ukrajinsku teritoriju.

– Donbas, Harkov i Herson se oslobađaju. Ali biće i Zaporožje i Krim. Doći će vreme i cela Ukrajina će biti slobodna – rekao je Zelenski u videu na Telegramu.

Napomenuo je da su Ukrajinci odbranili nezavisnost zemlje i da Rusija više ne može ništa da učini po tom pitanju.

– Ukrajina uništava takozvanu “drugu armiju sveta”, a Rusija će od sada biti samo prosjak… Potencijal Rusije se sada troši na ovo ludilo, na rat protiv naše države i celog slobodnog sveta – dodao je Zelenski.

Istakao je da je Rusija imala uticaj u smislu prirodnog gasa, vojne moći i političke težine, ali više ne. Dodao je da je veoma važno promeniti konfiguraciju moći u Evroaziji.

– Što više svog potencijala Rusija sada izgubi, to će više stvarne slobode dobiti svi narodi i pored Rusije i unutar njenih granica. Ukrajina pre svega – rekao je ukrajinski predsednik.

4 COMMENTS

  1. Da li je ovaj Zelenski išao u školu. Ukraina je na osnovu samo jednog potpisa dobila sve te ruske teritorije na kojoj živi ruski narod i tada se nije bunila kao da to njoj pripada. S obzirom da niste bili dobri domaćini i da ste počeli da proganjate ruski narod, da ih ubijate, zatvarate , maltretirate i td uništavate njihovu veru i veroispovest. Ponašate se prema ruskomm življu kao maćeha prema pastorku. Kod vas je zavladao nacizam najveće zlo što postoji na svetu. Rusija ima puno pravo da radi ono što bradi jer ste vi to zaslužili. Proćete vi još gore samo se kurobecajte je će doći vreme kada nećete imati kome da date svo to oružje koje vam šalju vaši pokrovitelji. Zelenski i ukrajinski narod treba da razmisli dobro da li je za mirno rešenje koje vam je nudjeno bezbroj puta /ali ne daju EU i SAD do poslednjeg Ukrainca/ ili ste za opciju rata i uopšte zašta se vi borite za tudju zemlju koju ste dobili pre” par dana”

  2. Ovaj je totalno prolupao i oboleo , moraju mu njegovi nalogodavci pomoci da se leci Kada je to vec tako gde ste u kijevu ili u moskvi gospodine Zelenski. Vama su odbrojani dani , nema ko da vam pomogne , jer ta bolest kod tebe je uzela maha .

  3. UnistVas ti nazalost i ruski i ukrainski narod za racun tudjina.ne dugo doce dan pravednog sudjenja za tebe i tvoje azovce banderovce itd

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here