EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je od 10. oktobra uništeno 30 odsto elektrana u Ukrajini, što je rezultiralo masovnim nestankom struje širom zemlje.

– Od 10. oktobra uništeno je 30 odsto ukrajinskih elektrana, što je izazvalo masovne nestanke struje širom zemlje. Nije ostalo prostora za pregovore sa Putinom – objavio je Zelenski na Tviteru.

Oružane snage Rusije počele su da izvode intenzivne napade na ukrajinsku infrastrukturu pre nedelju dana – dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most iza koga, prema navodima ruskih vlasti, stoje ukrajinske obaveštajne službe.
Početkom oktobra ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je ukaz o stupanju na snagu odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti vođenja pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Komentarišući ovu odluku, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će pregovori sa Ukrajinom morati da sačekaju promenu stava aktuelnog predsednika zemlje ili njegovog naslednika.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here