MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Dugo je Partizan tražio centra kojim će da kompletira brižljivo sklapanu mašineriju Željka Obradovića. Još od leta je u prvi plan iskakalo ime Matijasa Lesora koji se povezivao sa crno-belima, kao i sa najvećim rivalom čiji je dres nosio pre nekoliko godina.

Francuz je tako postao najisčekivanije pojačanje u srpskoj košarci u poslednjih nekoliko godina, ali za portal Nova.rs ističe da mu to ne predstavlja poseban teret.

– Nikada nisam obraćao pažnju na tračeve, ja sam profesionalac. Uvek će biti glasina koje me povezuju sa raznim timovima. Ne znam da li su me očekivali, ali ne obraćam pažnju na stvari koje ne mogu da kontrolišem – kaže novi centar Partizana.

Veliku buru je izazvao njegov potpis za crno-bele. Lesor je već igrao u Srbiji u dresu Crvene zvezde, a navijači aktuelnog šampiona Srbije burno su reagovali i izvređali novog centra Partizana. Lesor isitče da nema problem sa tim i naglašava koliko je bivši klub bio značajan za njegov igrački razvoj.

– Sve je to deo života, moram da vodim računa o mojoj karijeri, nemam problema ni sa Crvenom zvezdom ni sa njihovim navijačima. Zahvalan sam na svemu što su mi dali u karijeri. Što se mene tiče, nemam nikakvih problema sa njima i ako su oni ljuti što sam doneo odluku za moju karijeru, mogu to da razumem. Jednostavno, posvetiću se onom što mogu da kontrolišem i što se dešava na terenu.

Na pitanje da napravi razliku između Lesora koji je nosio crveno-beli dres i ovog sada, Francuz se nasmejao i rekao da to pitanje treba da se postavi Nemanji Dangubiću.

– Možete da pitate Dangu, on može da vam kaže to bolje nego ja. Video me je kad sam bio u Crvenoj zvezdi, vidi me i sada – podsetio je Lesor na činjenicu da je krilo Partizana već imalo priliku da igra sa njim.

U malo ozbiljnijem tonu, naglašava da je najveća razlika iskustvo koje je stekao od prošlog boravka u Srbiji.

– Mnogo toga se promenilo od tada, mnogo sam iskusniji kao igrač. U Crvenoj zvezdi sam prvi put imao priliku da igram košarku na najvišem nivou. Prvi put sam igrao u Evroligi, bio sam jedan od najmlađih igrača u ekipi. Sad sam jedan od starijih, drugačiji je stil igre, i sve je generalno drugačije – objašnjava Lesor.

Kada je reč o ambicijama, kod Lesora nema lažne skromnosti puca najviše moguće.

– Tim je već uigrani formiran i ja samo želim da se uklopim što bolje mogu. Ciljevi su postavljeni i kao što svi znaju to je osvajanje Evrokupa i povratak u Evroligu što je pre moguće. Potrudiću se da im pomognem. Imam iskustva u tome jer sam prošle godine osvojio pehar sa Monakom i vratio ih u Evroligu i potrudiću se da to ponovo uradim ove godine – kaže za kraj Lesor.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here