EPA/Mohammed Badra
Novak Đoković i Rafael Nadal

Endi Mari je izrazio velike ambicije uoči početka turnira na Vimbldonu.

Britanac, koji je turnir u Londonu osvajao 2013. i 2016. godine, punih šest godina ne uspeva da na grend slem takmičenjima dogura dalje od treće runde.

Škotski teniser, koji se proteklih nedelja žalio na probleme sa mišićem abdomena, trenirao je u petak sa Danom Evansom na Terenu 1 kompleksa na Vimbldonu, a potom se osvrnuo na prošlogodišnji rezultat.

– Taj meč protiv Denisa Šapovalova u trećem kolu prošle godine bio je frustrirajući za mene. Nisam osećao da sam u stanju da uradim bilo šta dobro. Uradio sam toliko na planu rehabilitacije, treninga, ali nije se isplatilo. Nisam sebe doveo u poziciju da mogu da se takmičim u velikim mečevima na Central kortu. Te prilike su sve ređe i i to je ono što me još tera da nastavim da se borim. Jer verujem da ako sam fizički spreman, onda imam dobre šanse protiv najboljih igrača u tim mečevima – kaže Mari.

Teniser iz Danblejna kaže da veruje da i dalje može da dođe do grend slem trofeja.

– Ti veliki mečevi su razlog zašto još igram. Nisam tu da bih igrao samo meč drugog kola protiv Oskara Otea. Već da igram finale Vimbldona protiv Đokovića ili Nadala, ili Matea Beretinija. Sa nekim od tih momaka. To je ono što ja želim – jasan je Mari.

On je nedavno u Štutgartu stigao do finala, gde je izgubio od prošlogodišnjeg finaliste Vimbldona, Matea Beretinija.

Endi je pobedio Nika Kirjosa i Stefanosa Cicipasa i to mu je dalo veliku nadu da može do dobrog rezultata u jugozapadnom delu Londona.

– Ono što je bilo frustrirajuće poslednjih nekoliko godina na Vimbldonu je da nisam igrao dobar tenis u tim važnim mečevima na Vimbldonu. Možda sam u poslednjih nekoliko nedelja pokazao da kada sam fizički u redu i kada sam pripremljen, da sve može da bude daleko uzbudljivije – zaključio je nekada prvi reket sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here