Želimo vam dobro zdravlje i svaku sreću!

0

Kupili sve što im treba: Božana Aleksić sa sinovima
 

Zahvaljujući ovom daru, Božana je kupila deci jaja i namirnice kako bi napravila skroman ručak, što inače, ne bi imala od čega.

– Ova divna žena se seti mene i moje dece za svaki praznik. Žao mi je što je nisam upoznala, ali nadam se da ćemo se videti kad Rajka sledeći put poseti rodni kraj. Želim da zna da je i ona nama uvek u mislima i srcu. Da nije nje i svih drugih ljudi dobre volje koji pomažu, teško bih izašla na kraj sa svim nedaćama. Rajki želim mnogo sreće i zdravlja i da nam dugo živi. Neka je dragi Bog čuva i nju i njenu porodicu – rekla je Božana sa kojom smo se susreli u Prijedoru.

 

Ljubimci najbolji drugari

Mihajlovi ljubimci, pas Skubi na Kozari i papagaj Miki, lepo ga slušaju i njegovi su najbolji drugovi. Papagaj svako jutro izlazi iz svog kaveza i odlazi u Mihajlovu sobu da ga budi, a ako ga ne zatekne u sobi, vraća se odmah u kavez. U suprotnom ostaje u njegovoj sobi da se igra. Školsko gradivo, Mihajlo prelazi uz pomoć majke Sonije, a učiteljica Mira u penziji, koja mu je ranije držala časove, obično telefonom razjasni nedoumice. Pred kraj školske godine, Mira će ipak, raditi ponovo sa ovim dečakom, kako bi krajnji rezultat bio što bolji.

Uz pomoć dobrotvora iz Minhena, Dalibora Višića, Božanina štala je završena i njena junica je sada u suvom i toplom. Ako se ispune obećanja, još nekih dobrih ljudi, možda, Božana i dobije još jedno tele koje može da othrani. Kako sada ima i svinjac i ćumez, zahvaljujući istom donatoru, može da drži i svinju i kokoške.

– Nadam se da ću do sledećeg Vaskrsa imati vlastite koke i jaja. To bi, pre svega, za decu mnogo značilo. Možda će mi neko u skorije vreme pokloniti i prase da ga othranim u svom novoizgrađenom svinjcu – nada se Božana i dodaje:

– Ovom prilikom, Daliboru i njegovoj porodici, kao i radnicima koje je poslao da mi izgrade ove objekte i svim ostalim ljudima koji su mi do sada pomagali i bili uz mene, želim svaku sreću! Neka im se dobro još boljim vrati!

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Jedan od miljenika dobročiniteljke Rajke Tarlać je i 13-godišnji slabovidi Mihajlo Kukić iz Prijedora, kome je takođe, poslala 100 dolara da mu se nađe za praznike. Ovaj dečak, već nekoliko godina čeka na transplantaciju rožnjače, dok je prethodno imao transplantacije kostne srži i jetre. U porodici Kukić, najviše novca odlazi na Mihajlove lekove i zato je svaki dinar dobrodošao. Kao i svakom poklonu, Mihajlo se i ovom obradovao, i rekao da će ga staviti u svoju kasicu.

– Hvala našoj dragoj Rajki što i nas i našeg Mihajla uvek obraduje novčanim darom. Neka nju i njenu porodicu služe zdravlje i sreća. Za Mihajlove lekove moramo imati para, kako tako, pošto od Fonda zdravstvenog osiguranja sve manje mogu refundirati taj novac – kaže Mihajlova majka Sonija.

Ona dodaje da željno čeka lepo i toplo vreme da može sa Mihajlom na Kozaru, tačnije u Benkovac, gde Mihajlu izuzetno prija ova vazdušna banja.

 

Kontrola u Beogradu, pa u Milanu

Novčani dar stavio u kasicu: Mihajlo Kukić

– Uskoro će Mihajlo na kontrolu u Beograd, a u junu u Milano. Tada ćemo saznati kakvo je stanje njegove rožnjače, ali i celog organizma. Samim tim, lekari će nam reći kada bi, eventualno, trebalo da bude podvgrnut transplantaciji. Sa velikim nestrpljenjem iščekujemo to i nadamo se najboljem ishodu – rekla je majka Sonija.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here