Želite da je zadržite pored sebe? Morate biti malo sebični

0

Pristojnost i uljudnost jesu karakterne vrline, ali ti kvaliteti mogu da oteraju partnera
 

U većini slučajeva “budi dobar” saveti su korisni, jer društvo ne bi funkcionisalo bez obzirnosti, tolerancije i poštovanja. Ali preterana pristojnost u očima mnogih znak je slabosti, a one koji su slabi okolina je sklona da iskoristi. U ljubavnim odnosima, kao i inače, škodljivo je biti prekomerno obziran, uslužan i nesebičan.

 

KOMPLIMENTE TREBA DELITI SA MEROM
Zvuči li laskanje neiskreno – ne valja. Zvuči li iskreno – opet ne valja. Kažete li joj da vam se sviđa baš u svakoj situaciji, pa i ako je sama svesna da je neuredna ili izmorena, pomisliće da nemate kriterijum. Dakle, delite joj komplimente, ali smisleno i u intervalima, da dobiju na važnosti. Ponekad umesto komplimenta podarite podršku ili utehu, jer to zvuči manje dodvornički.

 

PREVIŠE ZANIMANJA
Naravno da je partneru drago ako znate šta studira ili radi, omiljene hobije, umetnike ili jela, ali ako bdijete i puno propitkujete popećete joj se na glavu. Žene vole nezavisne muškarce s vlastitim ambicijama.


IZBEGAVANJE KRITIKA NIJE OBZIRNOST
Suzdržavanje od prigovaranja i deljenja lekcija je super. Toga se naslušala u detinjstvu i ne treba joj dodatni tata ili razredni. Međutim, svako ponekad greši i nije na odmet na to ukazati. Prelaženje preko njenih mogućih “kikseva” nije obzirnost, nego beskičmenjaštvo. Uoči li ona da se ni njoj ni drugima ne suprotstavljate, mogla bi da poželi i sama da vas iskoristi ili napusti.

 

POŠTOVANJE MOŽE DA ŠKODI
Lepi maniri i poštovanje odvešće vas daleko. Žene zaslužuju respekt, ali ponegde višak poštovanja može da škodi. U seksualnosti žena ceni spontanost, strastvenost i dozu avanturizma. Možda priželjkuje i poneku prostotu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here