Promo
Večiti optimista: Dženan Lončarović

Da se publika zaželela koncerata, a posebno fanovi Dženana Lončarevića govori i činjenica da je pevač zakazao dva koncerta u Kombank dvorani, 18. i 19. marta.

Naime, u akustičnoj verziji, ali i gitarskim solo izletima, Lončarević će beogradskoj publici na samom pragu proleća, odsvirati i otpevati neke od svojih najpoznatijih hitova, kao što su “Nikome ni reč”, “Laufer”, “Loša”…

– Izgleda da se publika zaželela koncerata, a i ja sam se zaželeo scene i aplauza. Na kraju krajeva, želim da čujem da neko nešto kaže sa druge strane. Hvala Bogu što će se to desiti i jedva čekam. Velika mi je čast da nastupim u Kombank dvorani, nekadašnjem Domu sindikata, gde će ovo biti moj prvi nastup. Takođe, ovo će biti prvi put da sviram u akustičnoj verziji i formatu, te je meni i mom bendu to dodatni izazov. Očekujem eksploziju energije, a ona uvek nađe put do ljudi, čak i pod maskama – kaže za “Vesti” Lončarević.

Na naše pitanje da li su mere zbog pandemije imale bar neke prednosti za njega, on kaže:

– Što se tiče mojih kolega i mene nije bilo nikakve prednosti. Meni je bio dovoljan odmor od 10 dana. Ništa nismo mogli pametno smisliti pa reći: Sutra ćemo promeniti život. Smatram da smo svi nekako ispravno gazili sve ovo vreme, neko manje, neko više. Izluđuje me ta fraza socijalna distanca, koja se koristi već godinu dana. Smatram da je ta fraza nepravilno smišljena i mislim da sve ono što se zove asocijalnost ne može nikako biti, bar što se mene i nekih mojih drugara tiče, biti jako bitan detalj, niti će biti.

U poslednje vreme vrlo malo je radio nešto novo.

– Svi smo bili opterećeni da li će i kada prestati pandemija. U početku sam mislio da će to trajati tri meseca i da će proći. Međutim, ovo se stvarno odužilo. Pravio sam aranžmane za neke pesme koje sam godinama unazad skupljao, smišljao i snimao neke stare pesme, koje su bile u fioci. To je eto jedini pozitivni detalj.

O daljim nastupima, pa i onima u dijaspori, kako kaže, rano je pričati.

– Nedostaju mi putovanja. Setim se aerodroma i tih nekih naših dogodovština. Mi većinom kad odemo u inostranstvo vidimo aerodrom, klub i hotel. Fali mi to. Ali, ja sam večiti optimista i nadam se da će se sve brzo vratiti u normalu.

Specijalni gost: Sergej Ćetković

Prijateljstvo sa Sergejom

Specijalni gost na koncertu biće Sergej Ćetković.

– Serđo i ja smo jako dobri drugari i ja volim s njim da pijem kafu. To je jedno divno stvorenje, čovek koji je sebi dosta toga bitnog napravio u muzici, ali i meni. Sarađujemo od mog prvog albuma do dana današnjeg. Pre neki dan mi je poslao jednu pesmu koju ću sada snimiti. Pozvao sam ga da bude moj gost na koncertu i on je to prihvatio i jako me raduje što jedan takav čovek posle svih mogućih dešavanja i na kraju krajeva tolike karijere prihvatio da bude moj gost.

Muzički tobogan

Kao dečak, Lončarević je nastupao u nekada čuvenom dečijem programu “Muzički tobogan”, koji je vodio Minja Subota. Tada još uvek dečak od 13 godina, uzeo je gitaru i otpevao pesmu “Tugo, nesrećo” Crvene jabuke i to je ujedno bio i njegov prvi televizijski nastup.

– Svi smo želeli da budemo u “Muzičkom toboganu” i jedva smo čekali poziv. Tada se znalo ko može pevati. Sećam se tog gostovanja u “Muzičkom toboganu”. Meni je to tada mnogo značilo. Mnogo fina emisija, edukacija kroz igru, muziku. Veoma sam srećan što sam imao detinjstvo gde su postojale te neke dečje emisije u kojima smo mi talenti mogli da se pokažemo. Emisija je emitovana jedne nedelje. Postojala su dva kanala prvi, koji je prenosila cela bivša Jugoslavija i drugi. I ja sam imao tu čast i zadovoljstvo da se tu pojavim i pevam pesmu koja je tada bila popularna, “Tugo, nesrećo” Crvene jabuke. Drago mi je što je Minja Subota pronašao taj snimak i što možemo da evociramo te uspomene.