Zemljaci, kapa dole pred vama

0

Osvedočena humanitarka: Rajka Tarlać

Često ne stignemo ni da objavimo apel, a humani čitaoci kroz naše tekstove odmah prepoznaju bolesne i siromašne. I ne čekaju: jedni se javljaju mejlovima na Humanitarni most, traže adrese i kontakte, drugi poput gospođe Rade Kovačević iz Sidneja, inače rodom sa Pala, zovu telefonom da bi pitali kome je od siromašnih trenutno najpotrebnija pomoć, a neki kao slušaoci i voditelji Srpskog radio-programa i emisije Hajde da se družimo – šalju novi kontejner pomoći za porodice nastradale od poplava u Srbiji.

 

 
Ne osvane dan, a da naše kolege iz Redakcije u Sidneju ne pošalju mejl o novoj pojedinačnoj donaciji. Ovoga puta ponovo se javila gospođa Rajka Tarlać, naša redovna čitateljka i osvedočena dobrotvorka iz Sidneja, rodom iz sela Ivanjska podno Kozare, koja je reagovala na apel Kamenka Ilića, borca za spas planine Rogozna uputivši 200 AUD zajedno s prijateljem sveštenikom. Ova sredstva biće uručena Kamenku Iliću da poseti jednu od najstarijih i najugroženijih porodica ostalu na Rogozni i da im uruči dar iz Australije.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

I plemeniti "Baka i deka iz Perta" donirali su 50 AUD za čobane Srbu i Novicu Stankovića iz Kozjeg Dola kod Trgovišta. A novih 100 AUD upućeno je na adresu ubogog Janoša Papa i njegove brojne porodice iz Mužlje kod Zrenjanina koje je od srca priložila "Baka sa unukom" iz Sidneja. Šta reći, sem da skidamo kapu pred zemljacima iz Australije. 

 

Za Sofiju

Za malu Sofiju Šušić iz Nikšića, bebu koja ima retko oboljenje mozga, stigli su na račun oca i majke, Svetozara i Vesne Šušić iz Crne Gore, nove uplate iz Australije: Dragana Magazin i Bajba Sarić donirale su 340 evra, a iz naše Redakcije u Sidneju prebačen je prilog od 200 AUD anonimnog donatora iz istoimenog grada. Takođe i Dušica Ćećez iz Višegrada u Republici Srpskoj darovala je 150 dolara. Porodica Šušić i "Vesti" se zahvaljuju svim darodavcima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here