N. Đurović

Do sada nezabeležen slučaj porodičnog nasilja dogodio se u četvrtak u selu Donji Stajevac kod Trgovišta.

Kako stoji u policijskom izvšetaju u koji su Info Vranjske imale uvid, PS u Trgovištu je u sredu oko 14.30 časova O. K. iz sela Donji Stajevac telefonom je policiji prijavio svoju suprugu S. K. da je prosula ručak koji je on skuvao, zatim tukla njihovog maloletnog sina, polomila vrata od sobe i kamenom oštetila njihov auto “opel zafira”.

Posle uviđaja na licu mesta, policija je S. K. dovela u stanicu policije, gde joj je izrečena zabrana privremenog udaljenja “učinioca da kontaktira žrtvu i prilazi joj”, kao i mera “privremena zabrana učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj, u vremenu od 48 časova od izricanja mere”.

Sa događajem je upoznato OJT Vranje i radnik CZSR Trgovište, koji je obavio razgovor sa S. K., pa je posle toga konstantovano da se o deci stara suprug osumnjičena O.K..

Ali, tu se priča ne završava, jer je u sredu I. A. iz Donjeg Stajevca prijavio da je njegova sestra S. K. popila veću količinu sirćetne kiseline i da se nalazi u školi u Donjem Stajevcu.

“Patrola u nastavničkoj kancelariji škole nalazi S. K. (1989), koja je sedela za stolom i delovala pospano i usporeno, a zatim izjavila da je zbog narušenih porodičnih odnosa uzela sirćetnu kiselinu ‘KisSomil’ i popila oko pola litra i da zbog toga oseća jaku glavobolju i mučninu”, kaže se u policijskoj službenoj belešci.

Odmah je reagovala i medicinska ekipa iz DZ Trgovište, na licu mesta, pa je S. K. pregledana i po ukazanoj pomoći je transportovana do DZ Trgovište.

U daljem toku beleške se navodi da je u DZ ustanovljeno da je S. K. bila “pospana, svesna i orijentisana, da je komunicirala i da je kazala da je popila nekoliko gutljeva sirćeta jer je bila nervozna i napeta” a kako nije bilo tragova nasilja, ona je sa svojom majkom puštena na kućno lečenje.

Tužilaštvo potvrdilo događaj

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju potvrđeno je da je u selu Donji Stajevac policiji prijavljeno da je žena čiji su inicijali K.S. nakon kraće rasprave sa suprugom najpre prosula šerpu sa hranom, zatim ga rukama odgurnula u predelu tela, a zatim nogom udarila ulazna vrata od kuće.

Prema prijavljenoj K.S. izrečene su obe hitne mere zaštite od nasilja u porodici i biće dostavljen izveštaj Osnovnom javnom tužilaštvu – kažu u OJT U Vranju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here