Žene: Evo zašto varamo!

0

Žena to uglavnom radi ako se oseća izdanom (što ne mora da uključuje fizičku prevaru)
 

Dobre vesti su to što možete uticati na to da partnerka uopšte nema potrebu da vas prevari. Pročitajte četiri razloga za prevaru i učite na greškama partnera ove dve preljubnice.


"OSEĆALA SAM SE GLUPO I USAMLJENO"
– Moj dečko se nekada ponašao kao da sam ja fascinatna. Ali, posle nekog vremena, teško da me je pitao i kako sam provela dan. Prestao je i da traži seks. Obukla bih nešto providno i zavodljivo, ali on je radije pisao poslovne mejlove. Nakon nekoliko meseci, moja majka završila je u bolnici, a sva uteha koju mi je on pružio bila je fraza "Sve je u Božjim rukama".

 

Možda je to istina, ali nije uteha. Moj bivši je čuo za to i nazvao me. Bio je vrlo pažljiv, strpljiv – zapravo sve ono što mi moj dečko nije pružao. Pričali smo satima i približavali se jedno drugom. Nekako, ponovo smo se našli u mojoj staroj spavaćoj sobi. Seks zapravo nije bio dobar, izgledalo je kao da gledam reprizu nekog filma, ali sam se podsetila kako izgleda kada imam dečka koji brine za mene. I osećaj je bio fenomenalan. Nisam se pokajala nikada.

 

Za mene, a mislim da je i za većinu žena, seks usko povezan sa osećanjima. Nakon te jedne neverne noći nisam više varala dečka, ali sam želela. Nakon nekoliko meseci sam odlučila da je vreme za raskid…, priča jedna žena.

 

Pazite: Strast u nekom trenutku postaje rutina, a nedostatak novina je jako povezan sa nezadovoljstvom, pojašnjava Dilan Selterman, psiholog sa Univerziteta u Merilendu.


Zadržite je: Koliko god možete, preuzimajte inicijativu za isprobavanje novih stvari koje vam mogu unaprediti vezu – savetuje Selterman. Kakvu god novinu da uvedete, povećaćete nivo uzbuđenja i učvrstiti vašu vezu.

 

"UVEK SAM BILA KRIVA ZA SVE"
– Kada smo se venčali, on je želeo da kupimo kuću u blizini šume. Zvučalo je uzbudljivo, a i bilo je uzbudljivo, ali je vrlo brzo uzbuđenje splasnulo i on je želeo samo da bude kod kuće. Ukoliko ja napravim neki plan, on bi me okrivio kako trošim previše. Bila sam u toj zamci pune tri godine.

 

Dopisivanje preko društvenih mreža postao je moj socijalni život. Tako sam upoznala drugog. Mejlovi su se pretvorili u četovanje puno flerta, a posle nekog vremena pozvao me je kod njega. Rekla sam da neću, ali sam na kraju ipak pristala. Rekla sam mužu da idem da posetim brata i otišla sam. To je bilo kao da sam živela nečiji drugi život. Bilo mi je neprijatno, još od fakulteta nisam imala ovakav sastanak.

 

Onda me je on poljubio, poskidali smo odeću i imali seks na njegovom kauču. Dok sam vozila kući imala sam vrtoglavicu! Sledećeg dana, želela sam da ga vidim, izlazim sa njim, ostavim muža zbog njega, ali on je nestao, nije želeo ništa od toga. Posle nekoliko meseci moj muž je saznao, a ja sam osetila olakšanje. Razveli smo se, pričamo ponekad, ali on ne prihvata nikakvu krivicu na sebe. Više ga i ne ubeđujem, iskrena je još jedna "varalica".


Pazite: Čuvajte se sitnih svađa. Ovakve stvari otkrivaju unutrašnju nesigurnost, povećavaju nivo stresa, što smanjuje seksualno zadovoljstvo, objašnjava Selterman.

 

Zadržite je: “Kada je u pravu, priznajte joj da je u pravu”, izričit je Pol Hokmejer, bračni terapeut sa Menhetna.

– Ona će biti otvorenija za kompromis ako slušate šta vam govori. Tada pronađite rešenje: ako ona previše troši, pokušajte da pravite plan budžeta zajedno, predlaže Pol.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here