Pexels

Prema istraživanjima stručnjaka univerziteta Lund u Švedskoj, tri šoljice kafe dnevno i te kako utiče na žensko zdravlje.

Ispitano je 300 žena i tom studijom je pokazano da tri šoljice kafe mogu smanjiti ženske grudi, a procenat smanjena bi se povećavao sa svakom popijenom dozom.

Rekli su da postoji jasna veza između ispijanja kafe i manjih grudi, jer oko polovina svih žena poseduje gen za koji se pokazalo da povezuje veličinu grudi s unosom kafe u organizam.

– Pijenje kafe može imati veliki učinak na veličinu grudi – rekla je Helena Jernstroem, predavačica eksperimentalne onkologije na univezitetu Lund u Švedskoj.

– Žene koje piju kafu ne moraju da brinu da će im se grudi preko noći smanjiti. Smanjit će se, ali grudi neće tek tako nestati. Međutim, svako ko misli da može da kaže koje su žene ljubiteljke kafe samo po merama grudnjaka, biće razočaran – objasnila je i dodala:

– Problem je što postoje dve mere za grudnjak, veličina korpe i obim, tako da ne bi se moglo jasno reći – dodala je Helena.

Međutim, ima i dobrih vesti za kavopije – istraživači su takođe otkrili da redovni unos kofeina može pomoći u smanjenju rizika od razvoja raka dojke, prenosi tuzlanski.ba.

Naučnici kažu da je učinak kafe povezan sa njenim uticajem na estrogen.

Neki sastojci u kafi mogu da promene metabolizam žene tako da ona dobije bolju konfiguraciju raznih estrogena, čime se smanjuje potencijalni rizik.

– Ali žene s većim grudima koje sadrže više mlečnih žlijezda – izložene su većem riziku –  objasnili su naučnici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here