pixabay.com

Prema istraživanju sprovedenom nakon skeniranja ženskih mozgova, važan deo postizanja superorgazma može biti “isključivanje mozga, a istovremeno psihičko i fizičko opuštanje”

Pre priče o ženama koje su iskusile takozvani “superorgazam” treba znati da je pet ženskih mozgova skenirano za dokumentarni film britanskog TV Kanala 4 pod nazivom “Superorgazam”. Cilj dokumentarca je bio da istraži mit o tome da li su žene multiorgazmične.

Jedno od otkrića bilo je da su žene koje su doživele višestruki orgazam lučile veći nivo oksitocina. Ovaj hormon, često poznat i kao hormon ljubavi, pomaže ljudima da se vežu za svog seksualnog partnera.

Kako neke žene mogu da dostignu vrhunac više od 100 puta?

One koje su sposobne da budu “superorgazmične” obično imaju veći protok krvi u genitalijama u poređenju sa “običnim” ženama. Čini se takođe da postoji i biološka razlika, piše hrvatska Gloria.

Žene koje dožive pojedinačni orgazam obično će imati niski nivo alfa talasa u mozgu koji se povećavaju kako dostižu vrhunac.

“Superorgazmične” žene pak imaju visoke alfa talase tokom samozadovoljavanja, što znači da su opuštene tokom celog iskustva.

Prema istraživanju sprovedenom nakon skeniranja ženskih mozgova važan deo postizanja superorgazma može biti “isključivanje mozga, a više psihičko i fizičko opuštanje”.

Žanet Dejvis je imala svoj prvi višestruki orgazam kad je imala 16 godina. Brzo je naučila da može lako da doživi višestruki orgazam, što je učinilo delom grupe “superorgazmičnih” žena, od kojih su neke u stanju da ga dožive i više od 60 puta. Veruje se da je samo mali procenat žena doživeo ovaj fenomen “superorgazma”, koji se tek sada dublje proučava. Žanet je učestvovala u dokumentarcu Kanala 4, gde je trebalo da ima višestruki orgazam pred kamerom, dok je ležala u MRI skeneru.

“Prvi orgazam doživela sam s 15 godina i to je bilo potpuno neočekivano. Nisam imala pojma o orgazmima. O tome vas ne uče na seksualnom vaspitanju – mislila sam da umirem”, rekla je tom prilikom Žanet.

Otprilike godinu dana kasnije, doživela je prvi višestruki orgazam. Sada ih ima obično oko osam. Najviše što je imala u jednom potezu bilo ih je desetak u kontinuitetu.

“Sećam se da sam prvi put imala intenzivno iskustvo, jer nisam mogla da nastavim sa seksualnim odnosom – bilo je to kao da mi je vagina dugo ostala u tom kontinuiranom grču. Bilo je previše”, rekla je Žanet.

Njen jedini savet za žene je da upoznaju svoje telo. Mnogo mladih devojaka ima odnose jer imaju dečka, ali najvažnije je da naučite šta vam odgovara. Razumeti svoje telo je najvažnije. Važna je i komunikacija među partnerima. Opasno je imati mentalne blokade, jer tu je izvor orgazama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here