pixabay.com

Ženski orgazam oduvek je bila složena tema i mnogi muškarci još uvek ga doživljavaju kao misteriju, nadajući se kako su savladali znanje i tehnike da ga pruže – ali bez potpune sigurnosti da to stvarno i jeste tako.

Međutim, čini se da se najmanje treba da brini oni sa smeškom na licu, pokazala je nova studija.

Istraživanje je sprovedeno na 103 žene starosti od 20 do 69 godina, koje su više od sat vremena ispitivale upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti. Žene koje su bile u predanim, dužim vezama nisu bile deo ankete jer su osobe koje su je sprovodile verovale da “se osobe u vezi mogu osećati obaveznim da ocenjuju ​​svog trenutnog partnera povoljnije nego što je činjenično tačno”, piše IFL Science.

Ko ne voli dobro da se nasmeje?

Prema njemu, muškarci koje većina ljudi označava kao “duhovite”, odnosno sklone šalama i zabavnim razgovorima, prema anketi su ispali najbolji ljubavnici.

Zapravo, istraživanje nedavno objavljeno u “Socioaffective Neuroscience & Psychology” primećuje da su šaljivi, kreativni i emocionalno topli muškarci češće ženama “pružili orgazme”, a pripadnice lepšeg pola orgazme s njima ocenjuju kao “najbolje”.

Cilj istraživanja bio je da se otkrije koje su osobine kod muškaraca povezane s njihovim pružanjem najugodnijeg orgazma. Prema studiji, veseo i zaigran karakter koji se doživljava i kao dobro raspoloženje kod muškaraca bio je faktor postizanja pamtljivih seksualnih vrhunaca. To sugeriše da humor vodi do bliskosti koja omogućava ženama da iskuse intimnost na mnogo višem nivou.

“Obrazac pronađen u našim rezultatima sugeriše da su ženski orgazmi više zavisili od osobina koje potencijalno predstavljaju ulaganje i pažljivost (npr. vernost, emocionalna toplina i duhovitost) nego ono što zovemo klasične oznake dobrih gena i muškosti, poput istaknute čeljusti i sličnog”, izvestili su istraživači.

Prema studiji, najbolja iskustva žene su imale s muškarcima s pozitivnim karakternim osobinama.

Partneri koji su izazvali odlične orgazme ocenjeni su duhovitijim, kreativnijim, toplijim, vernijim i sa ugodnijim mirisom od onih s kojima nisu doživele pamtljive orgazme, a takođe su se i više potrudili da žena dođe do vrhunca, napominje se u studiji.

Tim je ukazao na neka ograničenja svoje studije, uključujući poteškoće u raščlanjivanju koje karakteristike izgleda najviše doprinose ženskom orgazmu. Na primer, veći nivo humora i kreativnosti mogu jednostavno da doprinesu oceni atraktivnosti, što zauzvrat povećava verovatnoću postizanja orgazma.

Visina prihoda, širina ramena i samopouzdanje

U prethodnim studijama od psiholoških osobina dobrog ljubavnika, žene su najčešće isticale dva faktora – samopouzdanje i visinu prihoda muškarca. Naime, veruje se kako muškarci koji dobro zarađuju i imaju visoko samopouzdanje, u krevetu pokazuju više inicijative, manje su skloni samokritici i draže im je da eksperimentišu.

Što se tiče poželjnih fizičkih osobina i lakoće postizanja orgazma, ranija su istraživanja otkrila kako je orgazam u snažnoj vezi s tim koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i sa jednim fizičkim atributom – širinom ramena.

Iako zvuči pomalo bizarno, i nije baš tako – objašnjavaju stručnjaci. Naime, širina ramena povezuje se sa višim nivoom testosterona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here