Žene su bolji vozači

0

Žene u manjem procentu prav saobraćajne prekršaje nego muškarci

 

Prema istraživanju koje je sproveo "Britanski institut za bezbednost u saobraćaju" najveći procenat vozača koji usled saobraćajnih prekršaja ostaju bez vozačke dozvole jesu muškarci starosti od 20 do 30 godina.

 

Nema sumnje da su za volanom sigurniji stariji i iskusniji vozači. Zato i ne čudi da je u Britaniji najviše prekršioca uzrasta od 25 godina. A statistika je poražavajuća za muškarce vozače. Svega 454 ženskih osoba je ostalo bez dozvole što je dosta manje u poređenju sa 3 294 vozača muškaraca kojima je dozvola oduzeta zbog neprimerene vožnje.

 

Ako se još detaljnije posmatraju rezultati istraživanja, vidi se da je od 92 136 osoba koje su u Britaniji u proteklih 12 meseci ostali bez dozvole većinom muška populacija. U pomenutoj starosnoj grupaciji od 20 do 30 godina ukupno je 36 000 osoba dobilo kaznu zabrane upravljanja vozilom, od čeka je 31 668 muškaraca i samo 4 333 devojaka.

 

Zabrinjava i podatak da je nezanemarljiv i broj maloletne dece koja učestvuju u saobraćaju. Čak 230 maloletnika je zaustavljeno za volanom. Najviše je onih sa 12 i 13 godina. Pogađate rekord drži devojčica od 12 godina kojoj je zabranjeno da ikada sedne za volan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here