Žene u kriminalu (2): Ispovest žene pauka

Antonija Vučićević - Vesti
0
Printscreen: Youtube

Jedna od najpoznatijih Srpkinja koja je bila u svetu kriminala jeste Olivera Ćirković. Ona je nekadašnja košarkašica, ali i bivša članica grupe Pink panter. Poznata je po spektakularnim pljačkama juvelirnica. U Grčkoj je bila poznata kao žena pauk.

Čuvena je i po tome što je prva žena koja je uspela da jula 2012. spektakularno pobegne iz Koridalosa, jednog od najčuvanijih zatvora kod Atine. Ona je zamolila čuvarku da ode do sporedne kapije i uzme od rođaka iz Srbije sprej za crtanje murala koje je iscrtavala na zidinama zatvora. Kad je stražarka otključala vrata, posetilac ju je udario pištoljem u glavu, stavio Oliveru na motor i pobegao.

Potera je bila filmska, u bekstvu je bila do novembra, kad je ponovo uhapšena i prebačena u još čuvaniji zatvor Eleonas Tiva. Grčki mediji pisali su tada da je “jedna plavuša dovoljna da nadmudri upravu ženskog zatvora”.

Nakon što je poslednji put pre nekoliko godina puštena na slobodu, odlučila je da se povuče iz sveta kriminala i posveti se pisanju knjiga. Kako je ispričala za medije, knjiga “Pink Panter – moja zatvorska ispovest” nastala je iza rešetaka. Tada je spoznala da joj pisanje ide od ruke i shvatila da će se u budućnosti baviti time.

– Ja sam spoj nespojivog, sve što sam preživela učinilo me je ovakvom kakva jesam. Danas sam majka, to mi je najvažnija uloga, sve ostale su sporedne i nebitne. Radim onako kako osećam, ono u šta verujem. Plašila se mene policija, iza mene je mnogo dela ostalo, zgranula sam ih više puta šta stoji iza jedne žene koja liči na sportistu. Ne možeš da budeš u kriminalu i javna ličnost. Čim javnost zna za tebe, nisi više u kriminalu. To poslednje hapšenje, bila je griža savesti, najviše zbog mog sina Nikole. On nema mnogo pitanja jer ima odgovore. On zna kakva sam. Meni ne smeta što sam u javnosti sada, to je moj izbor, imala sam cilj, da promovišem knjigu i u tome sam uspela – rekla je ona u jednom od intervjua.

Pobedila sebe

Kako kaže, pisanje je odabrala jer je u tome dobra, ali i da bi pokazala sinu da može da bude deo normalnog sveta.

– Ljubav prema sinu bila je veća. Sporijim putem sada stižem do novca, ali ključ je da ti treba strpljenja. Moja najveća pobeda jeste što sam pobedila sebe – zaključila je Olivera.