Žene više vole feminizirane muškarce

0

Istorijski gledano, žene su uvek birale muškarce sa snažnom vilicom, niskim čelom i tankim usnama, jer je to navodno značilo da je muškarac jak i zdrav, tako da će im i potomstvo biti takvo.

 

Istraživanje, u kome je učestvovalo 4.500 žena, pokazalo je da što mušarac izgleda muževnije, to manje pažnje posvećuje deci.

 

 Naučnici veruju da poboljšanjem zdravstvene zaštite i razvojem društva ženama više nisu potrebni "čvrsti" muškarci, jer ne moraju više da brinu o zdravlju svojih potomaka, zbog čega češće biraju feminizirane muškarce.

 

Naučnici su otkrili direktnu vezu između kvaliteta zdravstvene nege i izbora muškarca, objasnivši da žene u zemljama gde je bolji sistem zdravstvene zaštite uglavnom biraju takav tip muškaraca.

 

Tako, npr. u Švedskoj, koja ima najbolju zdravstvenu zaštitu, 68 odsto žena se odlučuje za feminiziranijeg partnera, dok u Brazilu gde je jako loša zdravstvena zaštita, većina, odnosno 55 odsto žena se odlučuju za muževnije muškarce.

 

"Rezultati su pokazali da što je zdravstvena zaštita bolja tim manje se ženama sviđaju muževni muškarci“, objasnila je autor studije, psiholog Lisa De Bruin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here