Ženski orgazam- mit ili istina?!

0

Nedavno je nemačka TV stanica "Pro 7" prenela priču o Sandri Gabelsberger koja se već šest godina bori protiv – orgazama. Naime, ta 29-ogodišnjakinja doživljava ih 70-ak dnevno i to joj predstavlja veliki problem u životu.

"Ne mogu da ih sprečim. Jednostavno dolaze svakih 20-ak minuta, nezavisno gde se u tom trenutku nalazim. Kad osetim da nadolazi seksualni vrhunac, najčešće jedino što mogu da učinim je da pobegnem u WC", rekla je Sandra koja je zbog doživljavanja orgazama bez nadražaja ostala i bez svih muškaraca sa kojima je bila u vezi.

 

Sličan problem sa mnogobrojnim orgazmima ima i Britanka Sara Karmen koja  u jednom danu doživi i do 200. Ona veruje da su njeno stanje izazvali antidepresivi koji su joj propisani kada je imala 19 godina.

 

Danas ima 26 godina, dečko je takođe ostavio zbog poremećaja, a od tada je promenila još nekoliko partnera koji nisu znali kako da se nose sa njom i njenim specifičnim problemom.

 

MIT: Orgazam je uvek fantastično iskustvo i nešto ne valja sa ženama koje ne mogu da ga dožive

 

ISTINA: Neke žene doživljavaju orgazam, a da to ni ne znaju. Neke ga ne doživljavaju u smislu da osećaju kako im rade mišići materice, ali osećaju isti stepen zadovoljstva. Poređenja radi, neke žene koje se jako uzbude i ne dožive orgazam osećaju nervozu, pa čak mogu da osete i bol u materici.

 

MIT: Normalne žene doživljavaju orgazam kroz seksualni odnos

 

ISTINA: Samo trećina žena doživljava redovno orgazam kroz seksualni odnos. Trećina može da doživi orgazam, ali uz dodatnu stimulaciju. Poslednja trećina nikada ne doživljava orgazam kroz polni odnos, već manualnom ili oralnom stimulacijom.

 

MIT: Nemogućnost postizanja orgazma znači da je žena frigidna ili da nešto ozbiljno ne valja u njenom odnosu sa partnerom

 

ISTINA: Žene koje su imale orgazme u prošlosti, ali to više ne mogu, možda imaju medicinskih problema ili nikada nisu naučile kakva im je zapravo stimulacija potrebna.

 

MIT: Žena mora da doživi orgazam da bi uživala u seksu

 

ISTINA: Taj mit je prisutniji kod muškaraca, nego kod žena. Mnoge žene uživaju u fizičkoj intimnosti i bez orgazma.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here