Košarkaški klub Crvena zvezde oglasio se saopštenje u kojem navodi da je predsednik KK Budućnost Dragan Bokan sazvao nelegalni sastanak klubova ABA lige.

– KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je predsednik KK Buducnost VOLI Dragan Bokan, ponovo dajuci sebi ingerencije i prava koje mu nikako ne pripadaju, sazvao nelegalni sastanak klubova ABA lige, koji bi trebalo da se održi u 14 casova, zbog kako je navedeno „novonastale situacije u ABA ligi“. Među pozvanim klubovima se ne nalazi i KK Crvena zvezda – navodi se u saopštenju crveno-belih.

– Novonastala situacija je blokada racuna ABA lige jtd u Zagrebu, od strane „Rajfajzen Banke“ sa sedištem u Zagrebu uz obrazloženje da ce tako ostati do daljeg dok se „ne urede pravni akti lige“ koji podsecamo, nisu uredeni već pet godina i zbog čega je KK Crvena zvezda i tužila ABA ligu 02.02.2020.godine – navode sa Malog Kalemgdana.

Zvezda podseća i da je u međuvremenu postignuto i vansudsko poravnanje, ali je ono, kao ističu, propalo zbog opstrukcije predsednika KK Budućnost Dragana Bokana.

– Zato ovaj poziv Dragana Bokana vidimo kao još nelegalan i nezakonit korak suprotan svim aktima i pokušajima da pravno uredimo ligu koja je u vlasništvu svih klubova. Takođe, kao klub moramo da primetimo da ovakvu zabrinutost i brzinu nismo videli u poslednjih 15 meseci, kada je zbog istog razloga (neuredeni akti lige) 01.07.2019. godine blokiran račun ABA lige jtd u Beogradu, zbog čega je KK Crvena zvezda mts intervenisala u više navrata, tražila hitno uredenje lige i povratak u pravne okvire, jer novac kojim se finansira liga od njenog postojanja dolazi iskljucivo i jedino od TV prava –a to je novac koji dolazi iz Srbije – ističe se u saopštenju.

– KK Crvena zvezda mts daje na uvid javnosti dopis koji je uputila 08.10.2020. godine svim klubovima ABA lige jtd, pa i KK Budućnost i Draganu Bokanu, u kome je zatražila hitno sazivanje Skupštine ABA lige i povratak zakonu i pravu, bez koga ABA liga neće opstati – zaključuje se u sopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here