Nik Kirios i Boris Beker ušli su u oštru raspravu na Tviteru, a glavna tema i ovog puta, bio je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Bivši nemački teniser, i nekadašnji Novakov trener, prvi je napao Kiriosa zbog njegovih nedavnih objava na društvenim mrežama.

Kirios je javno “prozvao” Novaka Đokovića zbog organizacije Adrija tura, a zatim i Aleksandera Zvereva, koji je slagao da će otići u četrnaestodnevnu samoizolaciju.

Dvadesettrogodišnji Zverev, inače Bekerov sunarodnik, uhvaćen je kako se provodi u jednom klubu, što je nateralo, pored ostalog, i Kiriosa da reaguje.

 

– Ne volim cinkaroše! Svako ko se tako ponaša prema kolegi sportisti nije moj prijatelj! Pogledajte se u ogledalo i razmislite da li mislite da ste bolji od nas – napisao je Beker, a odgovor Kiriosa je brzo usledio:

– Pobogu, Borise. Ni sa kim se ne takmičim, niti ikoga želim da “pokopam”. Ovo je globalna pandemija i ako se neko ponaša idiotski kao što je Aleks, ja ću ga zbog toga kritikovati. Jednostavno je – naveo je Australijanac.

Beker kao da nije ni pročitao šta je Kirios napisao.

– Svi živimo u pandemiji koja se zove kovid-19. Užasno je što je ubila toliko ljudi. Trebalo bi da zaštitimo svoju porodicu i voljene i da pratimo savete, ali i dalje ne volim cinkaroše.

Kiriosu se nije svideo termin “cinkaroš”.

– Cinkaroš? Jer sam nekoga prozvao za neodgovornost? Na čudan način vidiš situaciju, šampionu. Ja se samo brinem za ljude. I to dok moja porodica i porodice širom sveta rade ono što bi trebalo, a onda dođa jedna guska i mlatara rukama, e onda ću nešto da kažem – napisao je Kirios i dodao:

– Boris Beker je veći glupan nego što sam mislio. Ima dobre voleje, ali očigledno nije baš najpametniji.

Beker je upitao Kirjosa kako je u Australiji i da li prate sve savete, a Nik je odgovorio “da se ne ponaša kao da mu je prijatelj jer ga je spustio”.

Proslavljeni Nemac je u nekoliko navrata isticao da nije nužno loše kritikovati svog kolegu/prijatelja, ali da bi to trebalo da se uradi privatno.

– Postoji nepisano pravilo između sportista. Šta god da se desi na terenu ostaje u svlačionicama. Niko o tome ne priča (javno) – napisao je Beker, verovatno usput zaboravivši da se ništa od spornog nije desilo na terenu, kao i da Zverevovo ponašanje nije bilo privatno pa ga je neko razotkrio, već se javno provodio na jednoj proslavi.

Beker je, iz nekog razloga, zatim krenuo da napada Kiriosa na osnovu njegovih teniskih (ne)uspeha.

– Voleo bih da vidim da Nik Kirjos ostvario svoj puni potencijal i osvoji grend slem. On bi bio sjajan uticaj na mlade ljude sveta ako bi se bavio problemima vezanim za jednakost/rasu/poreklo. Postani muško, dečko, i pokaži se – napisao je Beker.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here