”Žestoki momak” – ko preživi, pričaće

0

Hiljade ljudi, od kojih su mnogi obukli odela superheroja poput Supermena i Robokapa (Robocop), došli su na takmičenje kako bi svoja tela izložili krajnjim mogućnostima na ledenim temperaturama.

 

 

Staza duga 12 kilometara, čija je izgradnja koštala više od dva miliona evra, prepuna je teških prepreka, vodenih tunela, bodljikave žice i hodanja kroz vatru. Takmičari ispituju svoje granice penjući se preko mreža, zidova, pa čak i električnih ograda.

 

Učešće u događaju koji se završava kao ’’sajam slomljenih kostiju’’ i nagnječenih tela, uzeli su hrabri Britanci, Australijanci, Novozelanđani, Kinezi, Japanci i dr.

 

 

Organizator takmičenja Mauzer Vilson rekao je da su zbog nedostatka prostora događaj morali zatvoriti za javnost, jer su svi želeli da učestvuju. Prema njegovim rečima, na takmičenju se okupilo oko 7.000 ljudi, a još 1.000 je odbijeno.

 

 

Na takmičenje su svake godine prijavi i veliki broj žena, koje su 1990. godine dobile vlastito takmičenje po nazivu "Žestoke Amazonke", ali su se bunile govoreći da su one zapravo "žestoki momci".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here