EPA/Abedin Taherkenareh
Iranska vojska

Iran će se žestoko osvetiti ukoliko dođe do bilo kakvog izraelskog napada, izjavio je danas komandant iranske vojske Golamali Rašid za iransku novinsku agenciju.

– Ukoliko Izrael izvede napad na Iran, naše oružane snage će odmah napasti sve (izraelske) centre, baze, rute – kazao je Rašid tokom vojnog manevra koji je počeo u nedelju, preneo je Rojters.

Ranije u toku dana iz Irana je stigla vest da su se eksplozije čule oko nuklearne elektrane Bušer, ali je razjašnjeno da su one rezultat su vežbi protivvazdušne odbrane, kako bi se pojačali odbrambeni sistemi Irana, prenela je polu-zvanična novinska agencija Fars citirajući političkog i bezbednosnog oficira Mohameda Takija Iranija.

– Vežba se dogodila oko 5.00 sati po lokalnom vremenu, u punom kapacitetu i koordinacijom sa svim oružanim snagama – kazao je Irani za Fars, prenosi Rojters.

Ova nuklearna elektrana se nalazi 1.200 kilometara južno od Teherana i 17 kilometara od glada Bušer.

Iran je optužio Izrael da je izvršio nekoliko napada na objekte povezane sa nuklearnim programom i za ubistvo nuklearnih naučnika prethodnih godina, a Izrael nije demantovao, ali ni negirao te tvrdnje.

Protiveći se naporima svetskih sila da ožive iranski nuklearni sporazum iz 2015. godine, Izrael je dugo pretio vojnom akcijom protiv arhineprijatelja, Irana, ukoliko diplomatija zakaže oko pravljenja nuklearne bombe.

Islamska Republika navodi da su njene nuklearne ambicije “miroljubive”.

1 COMMENT

  1. MA KOMECETE SE VI OSVETITI??? NE ZNATE GDJE STE SUPLJI, MUCITE SVOJ NAROD RADI NEKE ATOMSKE BOMBE???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here