Zidan ide u trenere, Monako prva opcija!

0

Zinedin Zidan i Karlo Anćeloti
 

Zinedin Zidan je jedan od najvećih fudbalera svih vremena, to ne može da ospori ni Marko Materaci, a sada se takvo igračko ime odlučilo da pređe u trenerske vode kako bi i tu dokazalo svoju veličinu. Evropskim klubovima verovatno ide voda na usta.

Zidan se penzionisao posle Svetskog prvenstva 2006. godine i nije ga bilo neko vreme u fudbalu. Vratio se u igru kada je postao sportski direktor madridskog Reala, a na teren kada je preuzeo ulogu jednog od asistenata Karla Anćelotija. Francuz alžirskog porekla je objasnio svoje odsutvo iz sveta fudbala.
"Želeo sam da se koncentrišem na moju porodicu i moje sinove, jer je fudbal bio moj jedini fokus 16 ili 18 godina. Sada želim da se ponovo bavim fudbalom i da pokažem da mogu nešto da ponudim kao trener. Kada si igrač – odigraš svoj meč i onda odeš kući. Trenerski posao je drugačiji, odgovoran si za 23 ili 25 igrača, to je drugačija uloga i ja uživam u njoj. Ali onda počne utakmica i igrači su ti koji prave razliku", rekao je Zidan.

Bivši reprezentativac Francuske ima četvoricu sinova i svi su krenuli očevim stopama.
"Mislio sam da će barem jedan od četvorice raditi nešto drugo, ali tako je ispalo. Dvojica najstarijih treniraju svaki dan. Igraju fudbal non-stop, to je sve što su želeli da rade. Ali, najbitnije je da su svi dobra deca. Pritisak poznatog oca je bio težak za njih mada je postalo bolje vremenom. Ali prezime je tu i uvek će biti tu. Rekao sam im da je najbitnije da tretiraju ljude s poštovanjem", dodao je Francuz.

Monako se pominje kao Zidanova najverovatnija početna trenerska stanica, a nema sumnje da će se klubovi trkati da dođu do njegovog potpisa, jer verovatno ne postoji igrač koji ne bi hteo da uči od legendarnog Zizua.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here