Zilkić: Dobijanje Evropskog prvenstva dokaz autoriteta ASS

0

Amela Terzić i Rifat Zilkić
 

"Kontinuitet organizacije velikih takmicenja je velika stvar i dokaz autoriteta našeg Saveza. Posle Prvenstva Evrope u krosu, koje je ocenjeno kao jedno od najboljih ikada, svoje organizacione kvalitete treba pokazati i u Beogradskoj areni. Atletika polako postaje jedan od najvažnijih sportova u Srbiji", rekao je Zilkić radiju Sto plus.

 

Trener novopazarskih atletičara je rekao da je od velikog značaja i to što će biti ubrzana izgradnja prve atletske dvorane u Srbiji.

"Ta dvorana je kapitalna stvar za našu atletiku i ona mora biti što pre završena, da bi naši vrhunski takmičari mogli da održavaju formu i u zimskom periodu. Kvalitet tih atletičara je, takođe, imao uticaja kod dobijanja domaćinstva", kazao je Zilkić.

 

On je ocenio da će srednjeprugašica Amela Terzić za tri godine u Beogradu biti jedan od favorita za najviši plasman.

"Terzićeva će se boriti za medalje, ona pred svojom publikom uvek daje najviše. Ove tri godine moramo da iskoristimo za maksimalnu pripremu još nekih reprezentativaca. Od mojih atletičara, očekujem da će u Beogradu nastupiti i sve bolji Jasmin Ljajić, možda i Nenad Radanović", rekao je Zilkić.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here