Raj na zemlji imaće gosta kakvog do sada nije imao.

Ibica, treće po veličini ostrvo Baleara u španskom Sredozemlju, nadaleko je čuveno po noćnom životu koji u letnje dane opija turiste iz celog sveta. U zimu se istoimeni grad s oko 50.000 žitelja ušuška u svoj mir, ali ova zima pamtiće se po posebnom gostu.

U šesnaestini finala španskog kupa lokalni trećeligaš dočekuje Barselonu. Susret s katalonskim velikanom, nacionalnim prvakom, biće u sredu.

Stadion prima 4.500 gledalaca, ali je kapacitet za nesvakidašnji događaj proširen za još 2.000 mesta. Čim su karte puštene u prodaju, na biletarnicama se stvorio red. Svetski poznati di-džejevi dolaze na Ibicu svakog leta, a Barselona sad pa ko zna kad.

Ibica je prošla prva dva kola i to u tri dana januara. Prvo je kao gost s 3:0 savladala Pontevedru, takođe trećeligaša, a zatim i Albasete iz druge lige i to na penale pred svojom publikom – 1:1 (5:3). Voljom žreba 14. januara dobila je renomiranog protivnika na radost svih u klubu.

Njen trener je Pablo Alfaro (50), nekadašnji half, koji je u sezoni 1992/93. iz Saragose stigao u Barselonu, ali se nije istakao. Prešao je u Rasing iz Santandera, a tamo je od 1993. do 1996. bio saigrač s Kikeom Setjenom (61), novim Barseloninim trenerom, koji debituje u nedelju (21 čas) na Nou Kampu protiv Granade u 20. kolu španskog šampionata.

Među 32 tima u šesnaestini finala još sedam ih je iz treće lige. Unionstats iz Salamanke ima tu čast da dočeka Real.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here