Tanjug
Novak Đoković i Nenad Zimonjić

Nenad Zimonjić, doskorašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, oglasio se povodom izbora Viktora Troickog na to mesto.

On je naveo da je iznenađen odlukom igrača da ga smene i naveo da je imao želju da nastavi sa radom.

– Sa time su svi igrači bili upoznati. Nakon isteka roka za prijavu 24. oktobra saopšteno mi je da sam jedini kandidat koji je ispunio sve uslove – naveo je Zimonjić.

On je istakao da ga je 1. novembra pozvao Viktor Troicki.

– Obavestio me je da su igrači imali sastanak tog dana u Parizu i da su izrazili želju da on bude novi selektor, bez objašnjenja i konkretnih razloga. Igrači nisu sa mnom razgovarali ni u jednom momentu o problemima, nezadovoljstvu ili mogućoj promeni – dodao je Zimonjić.

Kako je istakao, 3. novembra su igrači dostavili molbu TSS da Troicki bude novi selektor.

– Mesec dana nakon završetka roka za prijavu mi je saopšteno da je Upravni odbor doneo odluku da produži rok za konkurs do naredne subote – dodao je bivši selektor.

On je pobrojao svoje rezultate kao igrača i selektora, i zahvalio stručnom i medicinskom timu, kao i svima iz TSS koji su učestvovali u organizaciji svih takmičenja Dejvis kup i ATP Kup tima.

– Bio sam uveren da se ne dovodi u pitanje moja stručnost, iskustvo i znanje, pa ni moja funkcija selektora u timu – istakao je Zimonjić.

Podsetimo, Troicki je izabran za selektora i dobio je četvorogodišnji mandat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here