Tanjug
Emanuel Žiofre

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre rekao je da Kosovo i Srbija hitno treba da se fokusiraju na pregovore za postizanje konačnog sporazuma za normalizaciju odnosa, prenosi Reporteri.

Žiofre je najavio da će visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj uskoro pozvati obe strane na dalje pregovore.

– Potrebno je da strane ulože maksimalnu energiju da postignu pravno obavezujući sporazum za normalizaciju odnosa. EU je odlučna da radi sa Prištinom i Beogradom na postizanju sporazuma – rekao je Žiofre.

On je dodao da je sporazum o tablicama, koji su Priština i Beograd postigli u sredu, sprečio dalje tenzije, i dodao da se svi dogovori postignuti u Briselu moraju primeniti.

10 COMMENTS

  1. Koliko ima u EU njih da neznaju sta trabunjaju ? Kosovo je Srbija.Bogu zahvalite sto jos imate sansu da razmislite.Bozija je cela uemaljska kugla.A ne EU ili nato.

  2. Tog dana kada Španija sklopi ugovore sa Andalusiom i sa Baskiom i kada sklopi ugovore sa Tirolom sa Pandaniom i sa Sicilijom a Hrvatska kad sklopi ugovor sa Istom, onda će i Srbija sklopiti 16 ugovora sa Kosovom.

  3. Kakav sporazum hoćete i šta želite
    Postoji sporazumi i resenja koja niko
    ne pomnije niti sprivodi?
    Rezolucija UN1244 i ZSO sporazum
    koji je garant EU!
    I sada se traži neki sporazum jer se ne
    dopada siptarima to je već gotova stvar!

  4. Какав споразум.Косово је србско упамти.За вијеке вјекова.

  5. Srbija “majku” ima u Rusiji, dete “kolevku” na Kosovo a “oca” Andrica u Srbiji…..!? e sad rascivijaj ti to?

  6. Pusti Bre Kosovo i Albance nek se Pripoji Albanji,dosta nam je te pesme,oni nista nam ne trebaju,Jugoslavija vise ne postoji à oni nisu ni slovèni.

  7. Résolucija 1244, odnosi se i Pise Samo za Jugoslaviju,ta Drzava vise ne postoji,i sad imamo,drzavice Kosovo,Srbiju,CG,
    To vlast krije Narodu da bi Time maglao,i ostao n’a vlasti dozivotno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here