Živko Živković šesti Partizanov kapiten ove sezone!

0

Živko Živković
 

Godinama je Saša Ilić neprikosnoven lider Partizana, ali godine su učinile svoje pa plejmejker crno-belih na terenu provodi sve manje vremena. Doduše, uvek uspeva da tu sve manju minutažu iskoristi na najbolji mogući način. Ali sada i ne govorimo o tome, već o svima onima kojima je usled Ilićevog umora pripala privilegija da ponesu kapitensku traku oko ruke.

A verovali ili ne, ove sezone takvu čast imala čak šestorica fudbalera. Poslednji u nizu bio je Živko Živković, kojem je Ilić predao traku kada je u 87. minutu susreta sa Jagodinom izlazio iz igre. Pre Živka Živkovića, kapitensku traku oko ruke nosili su i Nikola Ninković (Radnički Niš), Andrija Živković (Radnički Niš), Danko Lazović (Radnički 1923 i Vojvodina) i Milan Obradović (Radnički 1923). Uz Ilića tačno šest igrača.

Poseban kuriozitet je što Živko Živković i Nikola Ninković čak i nisu standardni u prvoj postavi. Ovaj prvi je za Partizan odigrao samo pet takmičarskih utakmica. Ali jeste ponikao u Humskoj i nikada se nije isticao ničim drugim osim predanim radom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here