Bivši prvi teniser sveta Endi Marej vraća se na teren ove nedelje, posle 18 meseci oporavka od povrede kuka.

Proslavljeni Britanac poslednju operaciju je imao nakon poraza na Australijan openu u januaru ove godine, kada mu je ugrađen veštački kuk.

On će, u paru sa Špancem Felisijanom Lopesom, nastupiti u dubl konkurenciji turnira u Kvinsu.

– Osećam se prilično opušteno. Nisam očekivao da ću biti u ovoj poziciji nakon operacije. Život mi se u potpunosti promenio. Radujem se povratku na teren, ali i dalje ne znam šta da očekujem. U ovom trenutku sam srećan zato što ponovo mogu da igram tenis bez bolova – kaže Endi Marej.

Tridesetdvogodišnji teniser je srećan što konačno može da uživa sa svojom porodicom, da sedi na jednom mestu satima, a da ga ništa ne boli. Mari ističe da je mnogo puta razmišljao da “okači reket o klin”.

– U proteklih 18 meseci bilo je mnogo momenata kada sam razmišljao da završim sa tenisom. Nisam više uživao, bez obzira da li se radi o treninzima, mečevima, borbama za titulu. Sada je drugačije. Ovim sportom se bavim od malena, veliki sam obožavalac, tako da ću nastaviti da igram sve dok me to bude činilo srećnim – kaže Marej.

Dvostruki vimbldonski šampion će pokušati da se kroz mečeve u dublu pripremi za povratak.

– Moj krajnji cilj je povratak mečevima u singl konkurenciji. U dogovoru sa mojim timom, odlučio sam da bi dubl bio odlična priprema za to. Pre svega zato što je opterećenje za telo manje, manje je naglih pokreta – zaključio je trenutno 215. teniser sveta.

Nakon turnira u Kvinsu, Mareja očekuje Vimbldon, treći Gren slem u sezoni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here