Život u ženinoj senci: “Prvi gospodin” Hrvatske

0

Beta/Hina/D. S.
Zapostavio svoj doktorat da bi ona mogla da se posveti politici: Kolinda i Jakov
 

Jakov Kitarović je bio uz svoju suprugu kada je postala ministarka evropskih integracija 2003. godine i kada je izazvala veliko interesovanje javnosti noseći na službene sastanke svoju bebu koju je redovno dojila, prekidajući sastanke.

Zatim ju je pratio dok je bila ambasadorka Republike Hrvatske u SAD kao i kad je postala pomoćnica glavnog sekretara NATO.

Kitarović je rođen u Rijeci, otac mu je Ivo, legendarni profesor s riječkog Pomorskog fakulteta, čijim je stopama krenuo i Jakov, koji trenutno radi kao profesor na istom fakultetu. Svoju suprugu Jakov ipak nije upoznao u tom gradu, već u Zagrebu dok su studirali, on na Fakultetu elektronike i računarstva, a ona na Filozofskom.

Jakov Kitarović je na svom fakultetu i magistrirao 1998. godine s temom "Poboljšanje tačnosti diferencijskog globalnog sistema satelitskog pozicioniranja".

Doktorat mu je u planu, ali ga je prekinuo zbog obaveza supruge. Završio je i nautiku na Pomorskom fakultetu u Rijeci, odradio i jednogodišnju kadeturu na brodu i položio "časnički ispit", čime je stekao uslov za oficira.

Interesantno je da je Kitarović u Rijeci prva dva razreda pohađao u Italijanskoj gimnaziji, treći u riječkoj, a četvrti, kao i njegova buduća supruga, u Sjedinjenim Državama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here