MN Press
Svetske prvakinje i njihov stručni štab na beogradskom aerodromu

Svetske prvakinje doputovale iz Zemlje izlazećeg sunca na beogradski aerodrom oko 21.30 časova, avion dočekan vodenim slavolukom.

Doček na balkonu Starog dvora, na kojem su prošle godine bile kao evropske šampionke, biće u ponedeljak u 18 časova.

Zoran Terzić, selektor

– Potajno smo se nadali da ćemo osvojiti zlato, a kako je odmicalo prvenstvo sve je ukazivalo, zbog naše igre i držanja, da ćemo i uspeti u tome. Sve vreme smo ponavljali da u finalu treba da se smirimo, a kada dođemo do naše prepoznatljive igre, onda ćemo i pobediti. Sjajni smo bili u petom setu u odbrani.

Maja Ognjenović, kapiten

– Jedva smo čekale da se posle 34 dana vratimo u zemlju. Raduje da imamo kontinuitet i u osvajanju medalja. Olimpijsko zlato u Tokiju 2020. bilo bi kruna karijere za sve nas.

Tijana Bošković, najbolja igračica Svetskog prvenstva

– Presrećna sam i ponosna na sve nas. Nemam reči da opišem kako se osećam. Srećna sam što sam deo ove ekipe. Dobra atmosfera godinama krasi našu reprezentaciju i ključna je stvar za uspeh.

Milena Rašić, najbolji bloker odbojkaškog mundijala

– Petog seta u finalu se i ne sećam. Znam samo da smo izginule za svaku loptu. Posle utakmice smo tri sata ostale u svlačionici da odgovorimo svima koji su nam poslali poruke na telefonu.

Stefana Veljković

– Zbog srca smo šampionke. Borile smo se do kraja, i kada smo gubile sa 2-1 u finalu i kada drugi nisu verovali u nas. To nas je dovelo do zlata.

Bjanka Buša

– Kao da sam neka talija. Šalim se, zasluženo smo prvakinje je jer su sve devojke odigrale fantastično. Još jednom čestitke svima u stručnom štabu. Bilo mi je mnogo teško što sam baš ja morala da igram umesto povređene Bojane Milenković. Ona je fantastičan igrač. Veliki poljubac za nju i nadam se da će se brzo oporaviti.

Naš proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović pričekao je Maju Ognjenović
Najbolja igračica Svetskog prvenstva Tijana Bošković sa Stefanom Veljković
Brankica Mihajlović s medaljom i srpskom zastavom na kojoj piše “Brankice, volimo te”
Selektor Zoran Terzić, arhitekta ženske odbojkaške kule do neba
I Milenu Rašić su dočekali najmiliji
Bjanka Buša s porodicom
Bojana Živković sa suprugom Lukom Drčom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here