Fondacija Budi human
Hvala od srca: Mihailo Knežević

Kao što je poznato, početkom svakog meseca plemeniti ljudi iz Australije obraduju štićenike Humanitarnog mosta, pa je tako i sada.

Iako su daleko od rodnog kraja, ne prestaju da misle na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Dvanaestogodišnjem dečaku Mihailu Kneževiću iz Beograda, koji je oboleo od leukemije, pomoć je poslala plemenita donatorka Anđelka Đurović i to u vrednosti od 500 australijskih dolara, a humani Mihajlo Hromis iz Brizbejna darovao je ovom dečaku 300 dolara.

Dijana i Silvana iz Melburna kao i uvek je bila velikodušna i poslala darove za više štićenika. Ona je odlučila da obraduje novopečenog studenta Fakulteta političkih nauka Aleksandra Smukova iz okoline Rume sa 400 dolara.

Sa 200 dolara ove plemenite donatorke odlučile su da daruju Novopazarku Bajru Suljević i njenu ćerku Arijetu. Isti takav dar od 200 dolara dobio je i Miloš Marković sa Golije.

Nesebični Slobodan Nedeljković odlučio je da sa po 300 dolara obraduje supružnike Pap, Zvezdanu i Janoša, siromahe iz okoline Zrenjanina.

Kao što je već dobro poznato plemeniti O. V. iz Sidneja godinama unazad stipendira četvoro đaka iz orahovačke gimnazije i to sa 480 dolara koji se dele na ravne časti, dok đak pešak Stefan Pendić dobija 370 dolara svakog meseca.

Malenu učenicu Mariju Maru Milanović, Marko iz Sidneja obradovaće sa 200 dolara. Isto toliko dobiće i Nikola Petronijević sa Golije od anonimnog donatora iz Sidneja.

Proverena dobročiniteljka B. G. iz Adelejda rešila je da pokloni 200 dolara Snježani Plavšić Đurović iz okoline Laktaša.

Po već ustaljenom redu reporteri “Vesti” truduće se da što pre uruče donacije našim štićenicima. Još jednom veliko hvala plemenitim dobročiniteljima iz Australije koji uvek misle na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Đak pešak: Stefan Pendić

Dragoceni darovi

Nesebična Anđelka Đurović iz Melburna rešila je da obraduje i Slobodanku Milošević sa Rogozne sa 300 dolara, dok je za Razu Vejsilović iz novopazarskog kraja izdvojila 200 dolara. Za ove siromašne žene to će biti dragocena pomoć, koja život znači.