Tradicionalni beogradski Bir fest i ove godine se održava na Ušću, trajaće od 14. do 18. avgusta, a za četiri dana festivala najavljeno je više od 120 besplatnih koncerata. Binu će deliti imena kao što su Džoni Mar, Kerber, Yu grupa, Električni orgazam, Ortodoks kelts, Manjifiko, Bilja Krstić, Atomsko sklonište, Bombaj štampa i Van Gog.

Iako će za sve posetioce ulaz na Belgrade Beer Fest biti besplatan, postojaće i VIP zone koje će pružiti veće uživanje ali će za njih morati da se kupi karta.

Dejan Grastić, jedan od osnivača festivala, istakao je veliko zadovoljstvo što će Johnny Mar nakon festivala u Glastoberiju i Sigetu nastupiti i u Beogradu.

“On dolazi prvi put u Srbiju. Reč je o gitarskoj ikoni koja je veoma uticala na kultnu mančestersku scenu. Ocekujemo izuzetan nastup na beogradskom Ušću” kazao je Grastić i dodao da nakon velike pauze u Beograd dolazi Magnifico koji je jedan od najpopularnijih muzičara u regionu, ali i da publika nikako ne treba da propusti “Rok operu” na otvaranju festivala kada će 120 izvođača oživljavati nezaboravne rok hitove.

“Prvi put na našem festivalu nastupa “Bombaj Štampa”…Sviraće Nikola Vranković, Elemental…ikone Beer Festa kao su Van Gogh, Orthodox Celts, Električni orgazam, Bjesovi…Pred beogradsku publiku će izaći i Damir Urban, Brkovi, Kanda Kodža i Nebojša…”, kazao je Grastić i dodao da je cilj festivala da makar malo zaliči na sličnu manifestaciju u Edinburgu kada se čitav grad pretvara u festival.

Aleksandar Petrović frontmen rok grupe Orthodox Celts napomenuo je da je Beer Fest davno prevazišao okvire muzičkog festivala.

“Festival sumira prethodnu sezonu i najavljuje sjajne koncertne za budućnost. Pokušaćemo da odemo korak dalje u koncertnoj izvedbi jer Orthodox Celts nikada ne kalkuliše kada je pred publikom” kazao je Petrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here