Zlato za Milicu Mandić, srebro Tijani Bogdanović!

0

Milica Mandić
 

Mandićeva je bila najbolja u konkurenciji takmičarki do 73 kilograma, dok je Bogdanovićeva bila druga u konkurenciji do 49 kilograma.

 

Milica je na putu do najsjajnijeg odličja pobedila Francuskinju Oreliju Sanfilipo sa 7:1, zatim je bila bolja od Ive Radoš iz Hrvatske na zlatan bod, devojke od koje je izgubila u finalu Evropskog prvenstva održanog početkom maja u Azerbejdžanu.

U finalu je zlatna olimpijka savladala Holandjanku Rešme Ogink na zlatan poen, od koje je takođe nedavno bila bolja u finalu turnira u Holandiji. Nezaustavljiva Milica je na ovaj način obezbedila nove poene za svetsku listu.

“Zadovoljna sam svim borbama, naročito polufinalnom i finalnom. Borila sam se protiv izuzetno kvalitetnih protivnica od kojih sam gubila u prethodnom periodu”, rekla je Mandićeva.

 

Tijani, svetskoj i evropskoj juniorskoj šampionki, to je prvi put da učestvuje na seniorskom turniru, i odmah se obrela u vrlo jakoj konkurenciji. Mlada takmičarka Galeba je na startu bila bolja od Viktorije Stambauh iz Puerto Rika sa 4:1, zatim je savladala Dankinju Saru Malike sa 11:5, dok je u polufinalu pobedila Italijanku Graf Đinevru sa 6:4. U finalu je u vrlo teškoj borbi izgubila od Belgijanke Indre Kren sa 9:8, koju je savladala na Svetskom juniorskom prvenstvu ove godine.

“Ovo je bio prvi G1 turnir u seniorima. Istina, mnogo je teže u seniorskoj konkurenciji i ova srebrna medalja mi mnogo znači za dalji rad i napredak. Sada slede pripreme za Galebov letnji kamp na koji dolaze brojni dobri borci iz inostranstva. Leto ću provesti u Beogradu kako bi se što bolje pripremila za sledeću sezonu”, istakla je Bogdanovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here