Zločinci pobili i decu

0

Nema pravde za žrtve: Parastos golorukim civilima
 

Najmlađe žrtve zločinačkog pira bile su osmogodišnja Dragana i desetogodišnji Vidoje Jeličić a najstarija je bila Sava Jeličić koja je imala 70 godina. Upad muslimanskih vojnika preživela su slučajno samo njegova dva stanovnika.

Tadašnji istražni sudija Miroslav Kojić, koji je sutradan bio na mestu događaja, kaže da za ovaj nezapamćen zločin nad srpskim civilima postoji validna foto i video dokumentacija kao i izjave svedoka ali da niko od zločinaca još nije odgovarao.

– Nadležni organi i Tužilaštvo BiH veoma je revnosno kad su u pitanju muslimanske žrtve ali kad su Srbi stradali onda istrage, stoje i tužbe se uglavnom ne podnose – kaže Kojić.

 

Zatrli celu familiju Jelačić
 

Vidoju Šušnjaru su tog pretprazničkog dana zločinci ubili roditelje i on je ogorčen da niko za ovo nedelo nije odgovarao. Milanu Saviću su u zločinačkom iživljavanju stradali otac i majka i stric i kaže da se 22 godine pita da li je moguće da se optužnica protiv zločinaca nije mogla podići.

– Čeka li se da pomru svedoci, šta li? – pita se Savić. -Svet je 2. avgusta na Ilindan 1992. godine obišla slika iz podruma ove kuće žene koja je pod neprijateljskim rafalom izgubila život držeći mlin u rukama i mog oca koji je ostao da zgrčen sedi na krevetu.

Pod zločinačkim rafalima u Jelašcima su tada poginuli Trivun, Sava, Mirjana, Vidoje i Dragana Jeličić, zatim Radomir, Mile i Petka Savić kao i Dragan i Slavka Šušnjar.
Vence na nedavno podignuti spomenik stanovnicima Jelašaca položili su danas predstavnici opštinske boračke organizacije i Udruženja logoraša Višegrad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here