”Zloupotrebe u trošenju novca Tijane Ognjanović”

0

Imamo dokaze o malverzacijama: Nebojša Stefanović
 

"U toku je policijska istraga i mi smo utvrdili da je bilo nepravilnosti i zloupotreba i blisko saradujemo sa Tužilaštvom u preciznom definisanju kako da nastavimo dalje, i u narednih nekoliko dana ćemo izaći sa više detalja", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

 

Pročitajte još:

* Kome su Ognjanovići dali preostali novac?

* Mala Tijana preminula čekajući srce

* Muk na sahrani male Tijane

Kako pišu mediji, policija je došla do dokaza da je prilikom nabavljanja medicinske opreme za Institut za majku i dete na Novom Beogradu došlo do zloupotreba, odnosno da su se dobavljači "ugradili za oko 350.000 evra".

 

List Kurir navodi da se na osnovu faktura vidi da je firma Gorenje GTI zbog posredovanja u nabavci aparata, a kasnije i za obuku radnika koji će na njima raditi uzela dva puta po 95.500 evra, kao i da je kompanija MG Imidžing uzela 76.000 evra.

 

Posle smrti devojčice Tijane Ognjanović, na računu na kojem je sakupljen novac za njeno lečenje, ostalo je 1,6 miliona evra. Njeni roditelji odlučili su da taj novac doniraju za nabavku opreme Institu za majku i dete, ali su sa klinikom potpisali protokol kojim o tajnost donacije.

 

Podržavam Tijanin zakon

Upitan o slučaju ubistva Tijane Jurić u Bajmoku i incijativi za donošenje "Tijaninog zakona" kojim bi se skratio rok za pokretanje policijske istrage za nestalom osobom, Stefanović je odgovorio da on podržava taj predlog.

 

"Postoji mogućnost da se donese ‘Tijanin zakon’ ili da se te odredbe uvrste u već postojeći krivični zakon, nemam ništa protiv ni jedne od te dve opcije", rekao je Stefanović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here