pixabay.com
Foto: Ilustracija

Trogodišnja devojčica našla se u opasnoj situaciji kada se upetljala u sajle velikog zmaja, koji ju je podigao visoko u vazduh na jednom tajvanskom festivalu. Srećom, ona nije povređena.

Neidentifikovana devojčica učestvovala je na festivalu zmajeva u nedelju 30. avgusta u primorskom gradu Nanliao, kada se upetljala u džinovskog narandžstog zmaja, prenosi novinska agencija CNA.

Video snimak sa mesta događaja pokazao je kako se na visini od nekoliko metara više puta uvijala iznad gomile okupljenih ljudi oko pola minuta pre nego što se spustila na zemlju.

U izveštajima se navodi da je devojčica bila uplašena, ali da u incidentu nije pretrpela povrede.

Gradonačelnik Sinču Lin Čičijen potvrdio je da devojčica ima nekoliko ogrebotina na licu i da je prestravljena, ali da nije povređena.

„Gradska vlada izražava najdublje izvinjenje devojčicii i javnosti“, napisao je on na Fejsbuku.

Snimci incidenta brzo su postali viralni.

„Svi na mestu događaja bili su izuzetno uplašeni. To se zaista dogodilo u tren oka“, napisao je jedan bloger po imenu Via, u Fejsbuk objavi koja sadrži video nesreće koji je imao više od 1,61 milion pregleda.

Tridesetčetvorogodišnji muškarac, po prezimenu Lin, rekao je za „Epl dejli“ da je pomogao da se devojčica namota natrag kada se rep zmaja spustio dovoljno nisko.

– Prvo sam mislio da je to neka vrsta kaskaderske predstave… Onda sam samo pomislio ne smem da dozvolim da dete padne – rekao je on.

Festival je obustavljen nakon incidenta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here